Baronii USL amăgiţi de Liviu Dragnea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liviu Dragnea îşi amăgeşte foştii camarazi  de baronie din teritoriu că va schimba legea care le interzice să fie în acelaşi timp şi primari sau şefi de CJ şi membri în consiliile de administraţie ale companiilor locale.  Mai mulţi baroni din PSD şi PNL, care şi-ar putea pierde mandatele pentru că au fost declaraţi de ANI incompatibili din motivul descris mai sus au bătut cu pumnul că vor modificarea legii.

Iar Liviu Dragnea le-a promis că promisiunea nu costă nimic, fără să le spună şi adevărul în legătură cu acest proiect de lege care nu mai este de ceva vreme  pe ordinea de zi a Guvernului.

Baronii USL sunt din ce în ce mai nemulţumiţi pentru că, deşi Uniunea este la putere de mai bine de un an de zile, ei riscă să rămână, vorba aceea, şi bătuţi şi cu banii luaţi, sau mai clar  şi fără bani şi fără mandate. ANI i-a declarat incompatibili pe puternicii baroni USL Nicuşor Constantinescu, Mircea Moloţ, Aristotel Căncescu, Constantin Boşcodeala care şi-au adus aminte subit că nici fondurile aşteptate n-au ajuns în visteriile lor şi nici legea care urma să-i transfere în altă ligă, aceea a superbaronilor, nu a fost adoptată. Ministerul Dezvoltării Regionale nu mai are banii de altă dată, iar Liviu Dragnea nu a întors înapoi către ei ce le-a promis în schimbul susţinerii  pentru o poziţie de forţă în Guvern.

Liviu Dragnea trage de timp în speranţa că vor veni vremuri bugetare mai bune, deşi rectificarea nu va fi pe plus, pentru că ştie că legea cu pricina nu va trece de ministerul Justiţiei, acolo  unde s-a împotmolit şi prima dată.   Proiectul  care elimina  incompatibilităţile pentru baronii locali care deţin funcţii alese şi mandate în consiile de administraţie ale unor compăanii locale prin care firmele lor derulează contracte bănoase cu institiuţiile pe care le conduc tot ei a fost iniţiată de Liviu Dragnea în urmă cu câteva  luni, e adevărat, dar a primit deja  aviz negativ din partea ministerului Justiţiei.

Într-o emisiune Adevărul Live, preşedintele ANI Horia Georgescu a declarat: „Este o incompatibilitate ca un ales local să fie membru într-un consiliu de administraţie. Ministerul Dezvoltării Regionale a promovat un o iniţiativă legislativă care dă voie aleşilor locali să facă parte din consilii de administraţie, dar a fost respinsă de Ministerul Justiţiei, care a ţinut cont de punctul de vedere al ANI. Iniţiative legislative de acest gen apar atunci când ANI face publice concluzile unor verificări ”.

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite