Baronii PSD le răspund lui Dragnea şi lui Oprişan: Vrem la guvernare până în 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan, reales şeful preşedinţilor de Consilii Judeţene, şi Liviu Dragnea au vorbit despre posibilitatea ieşirii de la guvernare a PSD FOTO Mediafax
Marian Oprişan, reales şeful preşedinţilor de Consilii Judeţene, şi Liviu Dragnea au vorbit despre posibilitatea ieşirii de la guvernare a PSD FOTO Mediafax

Liderii din teritoriu ai PSD exclud scenariul ieşirii voite de la guvernare înainte de 2016, variantă luată în calcul de lideri importanţi din PSD, precum Liviu Dragnea sau Marian Oprişan.

Preşedinţii de Consilii Judeţene de la toate partidele s-au reunit ieri, la Parlament, pentru a-l realege pe liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, în funcţia de preşedinte al Uniunii Consiliilor Judeţene din România (UNCJR).

Cu această ocazie, lideri din teritoriu ai PSD au ţinut să tranmistă mesaje privind rămânerea la guvernare. Temerile baronilor vizavi de guvernare vin după ce Liviu Dragnea, coodonatorul politic al PSD, dar şi Marian Oprişan, au lansat în spaţiul public varianta ieşirii de la guvernare, odată cu tensiunile din coaliţia guvernamentală. „Toată lumea este foarte fermă în a susţine că PSD trebuie să rămână la guvernare. Este opinia tuturor membrilor de partid cu care ne-am întâlnit. În al doilea rând, trebuie să găsim acele formule care să ne asigure menţinerea coaliţiei“, a spus Adrian Ţuţuianu, preşedintele CJ Dâmboviţa şi liderul PSD al judeţului.

Deşi se confruntă cu mai multe probleme cu legea, Mircea Cozma se preocupă şi de viitorul PSD şi al guvernării. „Nu am niciun motiv de îngrijorarea în privinţa coaliţiei. Rezistă guvernarea, nu avem nicio problemă", a spus Cosma, întrebat dacă lipsa lui Victor Ponta este un impediment în activitatea PSD. Guvernarea rezistă. Dacă este bărbat, Ponta nu îşi va da demisia când se întoarce“, a spus preşedintele CJ Pahova, Mircea Cozma.

Şi Dumitru Buzatu, preşedintele CJ Vaslui, este de părere că PSD nu trebuie să renunţe la guvernare până în 2016. „Nu este nicio lipsă de autoritate în PSD. A fost numit un om într-o funcţie. O alianţă presupune o solidaritate a tuturor membrilor, însă această solidaritate trebuie circumstanţiată în funcţie de scop. Va continua guvernarea până în 2016“, a spus şi Buzatu.

După înfrângerea din Parlament la votul pentru MRU, PSD şi-a luat revanşa în teritoriu, Oprişan fiind validat cu 26 de voturi, la diferenţă mare de contracandidatul său, Ciprian Dobre, preşedintele CJ Mureş, propus de PNL, care a primit doar opt voturi favorabile.

Mesajul lui Ponta

Ponta a publicat astăzi, pe contul său de Facebook, un text adresat baronimii PSD, căreia îi transmite încurajări. „Felicitări lui Marian Oprişan şi colegilor care conduc Consiliile Judeţene în baza votului dat de români în 2012! Şi ei şi primarii trebuie să îşi facă datoria faţă de cetăţeni şi să reziste la cel mai grav si brutal atac împotriva aleşilor locali din istoria democratică a României!“, a scris Ponta pe Facebook.

Liviu Dragnea, coordonatorul politic al PSD, şi Marian Oprişan, liderul PSD Vrancea, singurii care îi pot ameninţa scaunul lui Ponta în PSD, au aruncat în spaţiul public şi varianta ieşirii de la guvernare a PSD. Motivele celor doi sunt însă diferite. După ce şi-a dat demisia din Guvern şi din funcţiile deţinute în partid, Liviu Dragnea nu mai are ce pierde la nivel personal, dacă PSD trece în Opoziţie. În acest sens, Liviu Dragnea s-a arătat deranjat de deciziile contrare cu PSD luate de Gabriel Oprea privind susţinerea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE.

Dragnea a spus că în cazul în care neînţelegerile persistă, PSD nu poate rămâne la guvernare. „De asemenea, să discutăm serios despre actul guvernării. Nu putem rămâne în orice condiţii. Pentru că o guvernare bună este o guvernare coerentă, în care toţi partenerii de coaliţie funcţionează, aşa cum a funcţionat până acum“, a mai spus Dragnea.

De cealaltă parte, Marian Oprişan, mult mai apropiat de Gabriel Oprea, premierul interimar, decât de Victor Ponta sau Liviu Dragnea, a spus, de asemenea, că rămânerea la guvernare ar trebui discutată cât mai curând în forurile statutare ale partidului. „Există mai multe variante de lucru. Într-un caz extrem, este posibilă şi varianta ieşirii de la guvernare. Mai ales, că la anul avem două tipuri de alegeri. Dacă alegem varianta aceasta, trebuie să vedem cum explicăm în teritoriu pentru că de acolo vor veni nemulţumirile dacă ne retragem de la Putere“, au declarat surse din PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite