Baronii PNL au sărit la gâtul lui Chiţoiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PNL din teritoriu sunt nemulţumiţi de faptul că au primit puţine fonduri de la Guvern. Cel pe care şi-au vărsat liberalii din eşalonul doi furia a fost  ministrul de Finanţe Daniel Chiţoiu, cel care a preluat frâiele partidului pe timpul vacanţei lui Crin Antonescu.

Liberalii s-au strâns cu greu din concedii pentru a-l valida pe Ovidiu Silaghi drept succesor al lui Relu Fenechiu la Transporturi. Întrunirea Biroului Politic a fost un bun prilej pentru baronii PNL să-şi arate nemulţumirea faţă de conducerea partidului, iar cel care a picat la mijloc a fost Daniel Chiţoiu-, rămas numărul unu în PNL atât timp cât Crin Antonescu este în vacanţă în SUA.

Cel mai vehement critic a fost preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache. Liderul liberal a admis disensiunile din partid, dar spune că acestea au fost pentru binele liberalilor. „Am spus că, între ce am promis în campanie şi ce am făcut până acum e o diferenţă. Asta nu înseamnă că ne-am certat, însă a trecut anul în care am reparat furăciunile. Acum trebuie să facem mai mult, să se vadă. Asta i-am spus şi lui Daniel Chiţoiu“, a declarat Petrache pentru „Adevărul“.

Liderul PNL i-a atacat voalat pe miniştrii liberali care au plecat din Guvern pe uşa din dos. Cel mai recent caz: Relu Fenechiu. „Discuţii în PNL sunt, le-am zis colegilor că, dacă vreunul din ei vrea o funcţie pe care nu o poate duce la îndeplinire, prestaţia sa ne va afecta pe noi, ca partid. Nu puteam să nu zic nimic. E o trădare din partea cuiva să nu spună“,  a explicat liderul PNL Ilfov.

De altfel, Petrache a admis, concret, că în ceea ce-l priveşte pe fostul ministru Relu Fenechiu, decizia instanţei „este o lovitură pentru PNL“. „Dincolo de orice părere, că e vinovat sau nu, e o lovitură pentru PNL. Nu e bine să ai un ministru condamnat şi spun asta în condiţiile în care nu sunt şi nu am fost un fan al lui Fenechiu“, a mai spus Petrache. Acesta nu l-a uitat nici pe succesorul lui Fenechiu, Ovidiu Silaghi, pe care nu-l vede cu ochi buni. „Fenechiu, ca ministru al Transporturilor, se cunoaşte că a mai făcut ceva. Inclusiv în comparaţie cu domnul Silaghi“, a spus Petrache, care este un opozant cunoscut a lui Silaghi.

Marian Petrache şi-a mai domolit discursul, după ce ieri a fost extrem de acid la adresa lui Daniel Chiţoiu. „Avem 70% în Parlament, suntem deja de ceva timp la guvernare şi nu se mişcă nimic! Eu ce să le tot spun oamenilor când vin şi mă întreabă de ce nu facem aia şi aia?“, a spus Petrache la şedinţa de ieri, potrivit pesurse.ro.

„Bani se vor da doar după rectificarea bugetară de la sfârşitul lui iulie-începutul lui august după ce se vor finaliza noile negocierile cu cei de la FMI“, a fost replica timorată a lui Daniel Chiţoiu.

„Bondocul e un vrăjitor. Îi tot păcăleşte pe ăştia din CJ-uri cu bani de la o lună la alta. Să vezi tu ce hai va ieşi pe la sfârşitul anului“, a comentat un deputat PNL, ieri, pe holurile Parlamentului, referindu-se la Daniel Chiţoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite