Baronii PDL au câştigat zdrobitor alegerile interne

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Flutur, Gheorghe Ştefan, Ioan Oltean şi Cezar Preda se numără printre liderii care au concurat  singuri în judeţele lor. Alegerile din organizaţiile locale ale PDL preced Congresul din această primăvară, la care este vehiculată doar o candidatură la şefia partidului, cea a lui Emil Boc.

Şef la PDL Botoşani, judecat pentru trafic de persoane

Elena Udrea a câştigat şefia PDL Bucureşti fără a avea contracandidat, într-o şedinţă extrem de mediatizată, datorită notorietăţii ministrului Dezvoltării şi desfăşurării evenimentului în Capitală. Ce nu s-a văzut la televizor este că, în provincie, alegerile interne din PDL s-au desfăşurat după aceeaşi reţetă.

Cumătrul preşedintelui Traian Băsescu, Gheorghe Seculici, nu a avut emoţii să-şi conserve şefia PDL Arad, fiind singurul candidat. El a fost sprijinit la scenă deschisă de primarul Aradului, Gheorghe Falcă, prim-vicepreşedintele organizaţiei .

„Cu o astfel de echipă nu ai cum să pierzi în Arad", a explicat Falcă în aplauzele celor 3.000 de delegaţi. De altfel, echipa nici nu putea fi învinsă din punct de vedere matematic: s-a votat o listă, unde fiecare candidat a fost singur pe postul său.

Chiar dacă are mai puţină notorietate în comparaţie cu alţi lideri locali ai PDL, preşedintele CJ Ilfov, Cristache Rădulescu, a reuşit să-i depăşească procentual, atingând pragul de 100%:  422 de voturi dintr-un total de 422 exprimate.

Oltean şi Preda, vechi, dar buni

Deputatul Ioan Oltean a fost şi el reales preşedinte al PDL Bistriţa-Năsăud, organizaţie pe care o conduce neîntrerupt de 17 ani, după ce a câştigat de cinci ori la rând alegerile interne din judeţ. Înainte de vot, Oltean  a afirmat că şi-ar fi dorit să aibă câţiva contracandidaţi cu care să-şi măsoare forţele. El l-a îndemnat să candideze pe vicepreşedintele CJ, Luca Iancu, dar acesta, precaut,  a declinat oferta. În ciuda eforturilor de a organiza o competiţie, Oltean a câştigat cu 390 de voturi pentru şi cinci împotrivă.

Cezar Preda conduce de zece ani filiala PDL Buzău şi nici de această dată nu a avut contracandidat. Alegerile s-au desfăşurat cu uşile închise:  Preda a învins având 580 de voturi pentru şi 16 împotrivă. Liderul PDL Buzău a caracterizat scrutinul drept unul ce a provocat  o „concurenţă nemaivăzută" pentru posturile din echipa sa. „Pentru prima dată în ultimii zece ani nu m-am implicat în stabilirea listei pentru conducere" , a povestit Preda presei locale.

Daniel Buda, preşedintele Comisiei Juridice din Cameră, a fost singurul candidat la şefia PDL Cluj şi a câştigat cu 624 de voturi pentru şi 52 împotrivă. Ulterior, „Monitorul de Cluj" a publicat un e-mail care cuprindea o listă cu numele celor care trebuiau să fie aleşi în biroul teritorial. Lista a circulat pe mailurile mai multor membri importanţi din PDL Cluj, iar cei menţionaţi au fost cu toţii aleşi, cu o singură excepţie.

Pinalti şi-a impus echipa

Primarul oraşului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, supranumit „Pinalti", a fost şi el reales cu  364 de voturi pentru şi şapte împotrivă, „Prea puţine voturi  împotrivă, dar măcar se demonstrează că în partidul nostru este democraţie", a spus „Pinalti" imediat după aflarea rezultatelor.

 "Nu cred că este cineva care-şi imaginează PDL Neamţ fără Gheorghe Ştefan", a afirmat unul dintre invitaţi.  Pentru posturile de vicepreşedinţi au existat zece candidaturi pentru tot atâtea funcţii.
Lăudat de liderii de la centru, Gheorghe Ştefan a  fost apelat de şeful CJ Suceava, Gheorghe Flutur, cu „frate geamăn Pinalte, avem un parcurs comun".

Şi avea perfectă dreptate. Flutur, a fost singurul candidat pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei sucevene a PDL, în favoarea sa votând 798 din cei 804 delegaţi la Colegiu Judeţean.

Statistica electorală a PDL

NR. Candidaţi  Filiale

Un singur candidat    24
Doi candidaţi        8
Urmează alegeri    10

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite