Barna: Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles să mintă pentru Liviu Dragnea şi să se roage de Juncker şi Timmermans

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat miercuri că premierul Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxlles ca să "mintă pentru Dragnea" şi, în ciuda averismentelor cu privire la justiţia din ţară, aceasta le-a spus oficialilor că habar nu au ce se întâmplă de fapt. Barna mai spune că premierul a cerut insistent scoaterea României din Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), deoarece vina situaţiei din România este a “statului paralel”.

“Viorica Dăncilă s-a dus la Bruxelles să mintă pentru Liviu Dragnea şi să se roage de Juncker şi Timmermans. Deşi instituţiile europene au transmis o mulţime de mesaje de avertizare în ce priveşte justiţia din România, au propus o sumedenie de măsuri prin care să atragă atenţia că derapajele din justiţia de la noi nu vor fi trecute cu vederea, prim-ministrul României a mers la Bruxelles să le spună şefilor Comisiei Europene că habar nu au ce se întâmplă de fapt”, a scris Dan Barna pe contul său de Facebook.

Barna mai scrie că a fost la Bruxelles ca să arate Uniunii Europene că PSD-ALDE fac ce trebuie şi i-a minţit pe oficiali cerându-le insistent să scoată România din MCV, deoarece vina situaţiei din România e a “statului paralel”.

“Viorica Vasilica a fost acolo să arate Uniunii Europene că PSD-ALDE fac ce trebuie şi că nici măcar UE nu deţine adevărul pe care doar Dragnea şi ai lui îl au: modificările legislative din ultimele luni nu afectează statul de drept şi, de fapt, vina aparţine statului paralel. În plus, culmea tupeului : după ce măcelăreşti justiţia şi te duci la înalţi oficiali europeni să îi minţi în faţă, le ceri insistent acestora să scoată România din MCV înainte de a prelua preşedinţia Consiliului UE”, a mai scris liderul USR.

De asemenea, el spune că din comunicarea oficială a Comisiei Europene reiese cu totul altceva, iar cei de la Bruxelles au transmis că sunt la curent cu ce se întâmplă în România şi “MCV rămâne în continuare cu noi atât timp cât se fac paşi înapoi în lupta anticorupţie”.

Dan Barna o cataloghează pe Viorica Dăncilă ca fiind avocatul lui Dragnea, iar politica PSD-ALDE “depăşeşte limita buul simţ”.

“Avem un prim-ministru care minte şi care nu este decât un avocat al lui Liviu Dragnea inclusiv în relaţia cu Uniunea Europeană. Viorica Vasilica Dăncilă nu este, de fapt, prim-ministrul României şi cu atât mai puţin al românilor. Politica PSD-ALDE în relaţia cu partenerii noştri depăşeşte deja limitele bunului simţ. Vrem cu ei în continuare sau vrem #FărăPenali?”, a conchis acesta.

Premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles cu preşedintele Comsiei Uniunii Europene Jean-Claude Juncker şi alţi oficiali europeni despre legile justiţiei, precizând că le-a explicat acestora că aceste legi sunt interne şi nu afectează statul de drept.

„A fost ridicat acest subiect de către domnul preşedinte Timmermans, l-am asigurat că România nu este afectată, că modificarea s-a făcut în urma dezbaterilor din Parlament, au fost discuţii un an de zile, au fost luate păreri de la asociaţii şi de la cei abilitaţi de a veni cu propuneri şi că CCR va avea ultimul cuvânt. Am reiterat faptul că aceste modificări au fost necesare, având în vedere necesitatea transpunerii directivelor europene în legislaţia românească. Am vorbit despre abuzul în serviciu şi am reiterat faptul că numai şapte state au abuz în serviciu, majoritatea statelor membre nu ştiu ce înseamnă abuzul în serviciu”, a delcarat premierul Viorica Dăncilă într-un interviu pentru Antena 3.

Ea şi-a exprimat disponibilitatea de a le răspunde întrebărilor pe acest subiect diplomaţilor străini, adăugând că, în cazul în care Curtea Constituţională va decide că există aspecte de neconstituţonalitate în legile justiţiei şi în codurile penale, Guvernul va respecta acest lucru.

„Eu am spus că suntem deschişi dacă sunt observaţii punctuale, să răspundem acestor observaţii Comisiei, că abvem toată dschiderea să răspundem tuturor nelămuririlor şi dacă CCR va constata că anumite aspecte sunt neconstituţionale, vom respecta acest lucru. Nu mi s-au părut îngrijoraţi, mi s-au părut mai mult îngrijoraţi de faptul că nu există linişte România şi şi-ar dori să avem un consens şi să lucrăm împreună pe proiecte de ţară. Le-am explicat că aceste legi ale justiţiei sunt de fapt legi interne care nu afectează statul de drept şi nu ar vrea ca MCV-ul să aibă în vedere aceste asepcte”, a spus Dăncilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite