Barna, după primul tur de scrutin pentru şefia USR PLUS: Participarea la vot arată cât de angajat este acest partid, care poate şi va guverna România în 2024

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna Dacian Ciolos si Ambrozie-Irineu Darau conferinţă de presa USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Calin
Dan Barna Dacian Ciolos si Ambrozie-Irineu Darau conferinţă de presa USR PLUS FOTO Inquam Photos / George Calin

Copreşedintele USR PLUS Dan Barna a declarat în urma finalizării primului tur de scrutin al formaţiunii privind alegerea viitorului preşedinte de partid că rezultatul votului arată cât de angajat este partidul pe care îl conduce şi că USR PLUS „este partidul care poate şi va guverna România în 2024”.

„Am arătat că se poate organiza un scrutin online de asemenea anvergură”, a declarat copreşedintele USR PLUS Dan Barna. 

Liderul a mai declarat că rămâne optimist, după ce a fost surclasat de contracandidatul său în primul tur, adăugând că „participarea la vot arată un mesaj foarte clar în cât de angajat este acest partid. (...) Acest partid este partidul care poate şi va guverna România în 2024”. 

Dan Barna spune că în în cel de-al doilea tur se va concentra să transmită mai clar perspectiva sa privind viitorul partidului. „Urmează un al doilea tur de scrutin în care mă voi concentra să transmit mai clar perspectiva mea asupra viitorului partidului”, a declarat Barna. 

„Cel de-al treilea candidat a fost împotriva conducerii a celor doi preşedinţi”, a mai declarat fostul vicepremier privind contracandidatul său, Irineu Darău, care a declarat că nu va susţine pe nimeni în cel de-al doilea tur. 

În ceea ce priveşte neregulile semnalate de contracandidatul Irineu Darău, el a declarat că în cazul unor baze de date precum cea de la USR PLUS pot exista astfel de inadverenţe. 

Deşi pornea ca favorit în cursa pentru USR PLUS, Dan Barna s-a clasat pe locul al doilea. Barna a obţinut 43,9%, adică 14.404 voturi, în timp ce Dacian Cioloş a fost primul în clasament, cu 46% din voturi, adică 15.111. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite