Barna se apără după ce a fost reclamat la DNA pentru fraude: Pentru trei dintre formulare, completarea nu s-a făcut faţă în faţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin
Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna a organizat o conferinţă de presă miercuri în care a admis faptul că au existat trei formulare care nu au fost semnate faţă în faţă şi au fost completate în acelaşi timp sau ulterior încheierii contractului de muncă. În privinţa aceasta vicepremierul este de părere că se realizează o confuzie între „asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului”.

Vicepremierul a spus că nu are un răspuns din partea DLAF, însă din ceea ce a înţeles din presă îi este reproşat faptul că trei formulare nu au fost completate faţă în faţă. 

„Mi se reproşează că trei dintre formulare, sunt câteva zeci de formulare în proiect evident, pentru trei dintre formulare completarea nu s-a făcut faţă în faţă şi chiar aşa şi este, ci au fost completate după finalizarea procesului de recrutare, au fost apoi transmise înapoi la sediu unde, de asemenea le-am semnat şi eu(...)Au fost completate în acelaşi timp sau ulterior încheierii contractului de muncă, ceea ce era firesc pentru că trebuia să completăm activitatea respectivă şi întreadevăr că nu a semnat faţă în faţă acele formulare, cerinţa aceasta oricum fiind una care a şi fost eliminată de finanţator mai departe pentru că atunci când vorbeşti de proiecte naţionale cu acoperire regională e imposibil faptic ca un expert recrutor să meargă prin toată ţara să semneze faţă în faţă cu persoana respectivă, întrucât ceea ce se verifică de fapt este respectarea condiţiilor şi bineînţeles efectul, contractul de muncă”

Vicepremierul a explicat că activitatea de completare a formularului este una formală şi nu reprezintă o activitate de recrutare.

„Confuzia gravă care există în acest material şi pe care o transmit şi public este că se încearcă din punctul meu de vedere în mod grav eronat asimilarea activităţii de recrutare a unor beneficiari cu completarea formală a formularului prin care aceştia confirmă că se înscriu în proiect şi că îndeplinesc condiţiile. O activitate de recrutare presupune mult mai multe elemente care de altfel au fost realizate în identificarea persoanei, verificarea CV-ului, verificarea condiţiilor de ligiilitate pentru a face parte din proiect şi mai multe”, a explicat vicepremierul.

Întrebat dacă constatarea trimisă către DNA face referire la el, Dan Barna a răspuns că nu are un răspuns la acestă întrebare şi nici nu ştie „dacă această notă de constatare a fost transmisă la DNA sau urmează să fie transmisă”, a explicat vicepremierul.

În privinţa structurii, vicepremierul a spus că nu îl cunoaşte pe cel care coordonează DLAF, însă ştie doar că a fost pus de fostul premier Viorica Dăncilă.

„Deşi ar fi fost facil nu-i aşa să îl chem la ordine, am evitat să fac lucrul acesta tocmai pentru a evita orice fel de speculaţii că intervin în activitatea unei instituţii care are un mandat”, a spus Vicepremierul.

Dan Barna susţine că a primit „ironic” un răspuns din partea structurii ce spune că i se va comunica răspunsul în termenul prevăzut de lege.

„Am solicitat după cum ştiţi de la DLAF să îmi fie transmisă şi mie nota de control în care erau trase nişte concluzii referitoare la activitatea proiectelor mele, am primit ieri în a doua parte a zilei un mesaj prin care mi se spunea cumva ironic că au primit cererea mea şi voi primi răspunsul în termenul prevăzut de lege însă în, pe parcursul zilei de ieri la finalul zilei am primit din spaţiul media câteva bucăţi din această notă de control, cele care se referă la mine şi concluziile respective”, a mai spus Dan Barna

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite