Barna, săgeţi către Iohannis, după numirea şefilor de parchete: E o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, îl critică pe Klaus Iohannis şi pe Cătălin Predoiu pentru numirile făcute la şefia parchetelor, fiind contestat faptul că au ales să meargă pe mâna acestor procurori, deşi CSM a dat aviz negativ pentru mai mulţi dintre aceştia.

„Numirea unor şefi de parchete fără avizul CSM e o greşeală greu de explicat şi dezamăgitoare.Într-o ţară normală se caută soluţia cea mai bună, nu se forţează oportunist soluţia care convine unei puteri vremelnice. Ministrul justiţiei şi preşedintele României trebuie să vină în faţa românilor şi să explice de ce atâta grabă. Şi, mai ales, de ce regulile sunt bune doar când trebuie să le aplice alţii.

Conform Administraţiei prezidenţiale, preşedinteleKlaus Iohannis, a semnat joi, următoarele decrete:

- Decret pentru numirea în funcţia de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a doamnei Gabriela Scutea, pe o perioadă de 3 ani;

- Decret pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a domnului Crin-Nicu Bologa, pe o perioadă de 3 ani;

- Decret pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism a doamnei Elena-Giorgiana Hosu, pe o perioadă de 3 ani.

Gabriela Scutea şi Giorgiana Hosuu au avut avize negative din partea CSM, Nicu Bologa fiind avizat pozitiv. Avizul CSM este consultativ.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite