Barna: Regret foarte mult decizia neaşteptată a colegului Cornel Zainea de a părăsi USR

Barna: Regret foarte mult decizia neaşteptată a colegului Cornel Zainea de a părăsi USR

FOTO Facebook

Liderul USR Dan Barna afirmă că regretă "foarte mult" decizia "neaşteptată" a deputatului Cornel Zainea de a pleca din USR. "Am încercat să îl conving şi sper să ia în considerare cât mai curând să revină. (...) Uşa USR îi rămâne deschisă", spune Barna, într-o postare pe Facebook, care a primit numeroase comentarii, inclusiv din partea unor membri ai formaţiunii care îi cer demisia.

"Regret foarte mult decizia neaşteptată a colegului Cornel Zainea de a părăsi USR. Cornel a muncit mult în actuala legislatură şi în ultima campanie electorală când mai avea nevoie de doar câteva voturi pentru a fi primarul Chiajnei", a scris Dan Barna, joi, pe Facebook.

El a susţinut că speră ca Zainea să revină în USR.

"Am fost alături de el în campanie aşa cum i-am fost alături pe tot drumul pe care l-am parcurs împreună în USR. Chiajna merita un primar precum Cornel Zainea. E unul dintre cei mai activi parlamentari pe care i-am avut, de numele său legându-se iniţiative importante ale USR pe zona de  mediu şi de IT. Am încercat să îl conving şi sper să ia în considerare cât mai curând să revină. Îi urez succes în continuare şi îl aştept oricând înapoi în casa la construcţia căreia a contribuit atât de mult. Uşa USR îi rămâne deschisă", a mai scris Barna.

Postarea sa a adunat foarte multe comentarii, între care unele din partea unor membri USR care îi cer demisia lui Barna, considerându-l responsabil pentru plecarea din formaţiune a unor oameni valoroşi. Aceştia afirmă că Barna "trage în jos" USR.

Deputatul Cornel Zainea, care a pierdut la diferenţă de 54 de voturi cursa pentru Primăria Chiajna, a anunţat că demisionează din USR şi din Parlament, afirmând că la intrarea în politică, în 2016, nu ştia cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar a descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. În opinia sa, USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine “are control pe filială”. El a afirmat că din Parlament ar fi demisionat oricum în ultima zi de mandat, ”pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă”. ”Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de... COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoşii” nu prezintă niciun fel de simptome”, a remarcat Zainea, care evaluează varianta unei candidaturi independente.

”. Şi de la capăt. În 2016 am intrat în politică plin de entuziasm şi dorinţă. Nu ştiam cum trebuie construit un partid sau cum ar trebui să fie lucrurile în Parlament, dar am descoperit pe parcurs că ambele merg pe drumul greşit. Am luptat în USR pentru principiile şi valorile în care cred. Pentru interzicerea cumulului de funcţii care creează baroni locali. Pentru vot reprezentativ. Pentru transparentizarea cheltuirii sumelor forfetare ale parlamentarilor. Am vorbit sistematic despre meritocraţie, despre cum ar trebui să măsurăm performanţa unui parlamentar. Unele din aceste lupte le-am pierdut. USR şi se pare că şi PLUS devin partide în care câştigă cine “are control pe filială”. Demisionez din USR. Dar şi din Parlament!”, a scris el pe Facebook.

Zainea consideră că doar un mesaj politic extrem de puternic mai poate produce schimbările pe care societatea le aşteaptă de 30 de ani, în opinia sa acestea fiindn limitarea mandatelor pentru orice funcţie publică, vot pentru persoane, nu pentru liste, un stat în care oamenii ajung în funcţii pe merit, nu un stat capturat de impostori.

”Într-un gest de onoare pe care îl consider obligatoriu, fiind ales deputat pe listele USR, mi-am dat şi DEMISIA DIN PARLAMENT. Oricum ar fi urmat s-o fac în ultima zi de mandat, pentru a nu rămâne cu tinicheaua pensiei speciale agăţate de coadă. E o discuţie mai veche între parlamentarii USR, încă de la preluarea mandatelor, de care colegii mei sper să nu uite. Dacă corupţia este considerată un CANCER al societăţii româneşti, cred că pensia specială este un fel de... COVID: îi omoară cu zile pe cei vulnerabili, în timp ce ”norocoşii” nu prezintă niciun fel de simptome!”, a adăugat Cornel Zainea.

El a precizat că în acest moment, evaluează implicaţiile pentru o candidatură independentă la Camera Deputaţilor, în Ilfov.

”Semnături, campanie cu cheltuielile aferente... Munca începută în parlament nu trebuie să se piardă. Decizia mea nu are nimic de a face cu echipa din Chiajna, dimpotrivă, le voi rămâne aproape, din orice postură, în luptele care urmează. La final, vă mai spun doar atât: cred în schimbarea reală, iar aceasta depinde de noi toţi, colectiv şi individual”, a conchis Cornel Zainea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările