Barna îi răspunde lui Cîţu pe tema raportării deceselor Covid: În şedinţa de Guvern i-am transmis că este o situaţie în analiză

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna răspunde la solicitarea lui Florin Cîţu. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre
Dan Barna răspunde la solicitarea lui Florin Cîţu. FOTO Mediafax / Alexandru Dobre

Vicepremierul Dan Barna afirmă că premierul Florin Cîţu a fost informat încă de joi despre problema posibilelor inadvertenţe privind modul de raportare a deceselor din cauza COVID, iar şeful Guvernului a punctat faptul că va analiza informaţiile.

„Am fost informat ieri, 15 aprilie, de echipa de la Ministerul Sănătăţii că verifică posibile inadvertenţe în modul de raportare a persoanelor decedate de COVID-19 în cele două baze de date folosite de autorităţi. Am solicitat imediat secretarulului de stat să facă o notă de informare premierului Florin Cîţu, cu stadiul situaţiei, pentru a putea decide măsurile pe care le va considera necesare în calitate de ministru interimar al Sănătăţii.  Nota a fost transmisă conform nr. de înregistrare la cabinetul premierului ieri, 15 aprilie, la ora 11:05.

Ulterior, în cadrul şedinţei de Guvern de ieri i-am transmis premierului ca am fost informat că este o situaţie în analiză la Ministerul Sănătăţii legată de metodologia privind înregistrarea deceselor de COVID-19 şi că am cerut să-i fie trimisă şi că a primit o notă pe acest subiect. Premierul, ca ministru interimar al Sănătăţii, mi-a comunicat că va analiza aceste informaţii”, a scris Dan barna vineri pe Facebook.

Premierul Florin Cîţu i-a cerut vineri lui Dan Barna, în calitate de coordonator al Ministerului Sănătăţii, să spună dacă ştia despre faptul că ar exista diferenţe între cifrele raportate şi cele reale în ceea ce priveşte numărul deceselor cauzate de Covid-19.

„Îi cer public lui Dan Barna, care e coordonatorul Ministerului Sănătăţii, să spună dacă avea cunoştinţă de aceste acuzaţii şi cu ce soluţii a venit. Dacă avea cunoştinţă de aceste acuzaţii şi nu le-a prezentat public, ce soluţii a dispus. Îi cer să le prezinte în şedinţa de guvern. Coordonatorul Ministerului Sănătăţii e Dan Barna, în nicio şedinţă de guvern nu au fost note de informare. În nicio şedinţă nu a fost prezentată nicio notă de informare, aş fi luat măsuri. De fiecare dată mă consult cu toţi miniştrii. Au fost miniştri care au adus note de informare cu situaţii dificile, de fiecare dată ne-am consultat când au prezentat probleme în şedinţa de Guvern", a declarat vineri Florin Cîţu.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite