Barna: Preşedintele a fost de acord ca „fără penali” să facă parte din Constituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liderul USR, Dan Barna, a declarat la finalul consultărilor cu preşedintele Klaus iohannis pe tema referendumului că şeful statului a fost de acord ca iniţiativa „fără penali în funcţii publice” să fie inclusă în revizuirea Constituţiei pentru legiferarea rezultatului de la referendum

Barna a declarat marţi, la finalul consultărilor, că preşedintele Klaus Iohannis a fost de acord ca iniţiativa „fără penali” să fie inclusă în revizuirea Constituţiei şi că USR va rămâne consecvent în apărarea statului de drept.

„Vom rămâne foarte fermi pe apărarea statului de drept, pe implementarea acestor decizii pe care cetăţenii români şi le doresc urmare a referendumurilor, şi în special a celui de pe 26 mai. Vom continua să avem aceeaşi poziţie consecventă şi fermă pe respectarea statului de drept şi din această perspectivă sperăm ca legile justiţiei şi codurile să revină la dezbatere în Parlament şi să le aliniem pe ceea ce înseamnă recomandările Comisiei de la Veneţia şi pe ceea ce înseamnă legislaţia penală europeană, în care statul şi cetăţenii sunt respectaţi şi în egală măsură justiţia funcţionează independent, nu este un serviciu de casă al unui lider politic sau altul", a afirmat Dan Barna.

Declaraţiile lui Barna de la sfârşitul întâlnirii cu Iohannis. VIDEO Facebook / Privesc.eu 

Acesta a mai adăugat susţine parlamentar orice variantă de guvern non-PSD atâtă vreme cât guvernarea va respecta priorităţile USR.

„Susţinem parlamentar orice variantă de guvern non-PSD, pe acele principii şi priorităţi pe care le-am menţionat, fără penali în funcţii publice, renunţarea la pensiile speciale, cu particularitatea celor militare şi ale magistraţilor, primari în două tururi, foarte important, un element la care ţinem foarte mult, şi Ordonanţa 114 să fie corectată, respinsă, vedem care e ce mai bună variantă pentru că efectiv alungăm companiile din ţară în momentul de faţă”, a mai declarat Dan Barna.

Preşedintele Klaus Iohannis a început seria de consultări cu partidele pentru a găsi o soluţie de a implementa referendumul pe Justiţie. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a explicat că un nou referendum pentru modificarea Constituţiei, care să prevadă rezultatul referendumul pe Justiţie, ar putea avea loc concomitent cu alegerile prezidenţiale. Liderul UDMK, Kelemen Hunor, a afirmat că partidul său ar vrea „eliminarea instituţiei ordonanţelor de urgenţă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite