Barna: Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul USR, Dan Barna. Foto: Eduard Enea.
Liderul USR, Dan Barna. Foto: Eduard Enea.

Liderul USR, Dan Barna, a reacţionat dur la anunţul Vioricăi Dăncilă, privind adoptarea unei Ordonanţe de Urgenţă pentru Codul penal şi Codul de procedură penală, spunând că „OUG-urile pe justiţie se decid în CEx-ul PSD şi nu în şedinţele de Guvern”. Barna a mai comentat şi faptul că omul care va elabora OUG-ul va fi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel al cărui articol privind abuzul în serviciu a fost declarat neconstituţional.

„Dacă mai avea cineva vreo îndoială: OUG-urile pe justiţie se decid în CEx-ul PSD, nu în şedinţele de Guvern. Liviu Dragnea i-a cerut, astăzi, ministrului Justiţiei să elaboreze un OUG pe Codurile Penale. La aproape 30 de ani de la căderea comunismului, succesorul PCR se substituie din nou instituţiilor statului. PSD se substituie atât Guvernului, cât şi Parlamentului. Codurile trebuie dezbătute în Parlament, aşa cum este normal într-un stat democratic. Nu este nicio urgenţă pentru a modifica legislaţia penală, decât scăparea lui Dragnea, Tăriceanu şi a altor infractori cu dosare penale”, a scris liderul USR pe pagina sa de Facebook.

Dan Barna a criticat şi faptul că iniţiatorul acestei OUG este ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, cel al cărui articol din Codul de procedură penală privind definirea abuzului în serviciu a fost declarat neconstituţional de CCR.

„PSD trebuie să plece de la guvernare, până nu transformă România în dictatura lui Dragnea. În mod ironic, acest OUG va fi elaborat de ministrul Tudorel Toader, autorul unui articol foarte important din Codul Penal care a fost declarat NECONSTITUŢIONAL - modificarea definiţiei abuzului în serviciu. Ce legitimitate mai are acest ministru să făcă modificări la legislaţia penală?”, a conchis Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite