Barna: Nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. Clotilde Armand este primar. Am prins PSD furând la Sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca
Dan Barna Inquam Photos/Lavinia Cioaca

Liderul USR Dan Barna a declarat că nu există, în prezent, niciun temei pentru fi renumărate voturile în Sectorul 1 şi a precizat că la Primăria Sectorului 1 edil este Clotilde Armand, iar rezultatele finale ale BEC vor arăta acest lucru. El a mai spus că „am prins PSD furând la Sectorul 1. Trebuie să avem o reacţie”.

 „În momentul de faţă nu există niciun temei pentru renumărarea voturilor. În momentul de faţă au fost acele corectări, date pe eroare umană. Nu ştim să mai existe inadvertenţe. E doar chestiunea aceasta a ultimele secţii. Dacă a fost fraudă trebuie să răspundă autorităţile. Dacă autorităţile consideră că a fost fraudă, BEC va lua măsurile legale. În care lume vreun partid îşi trimite curierul pe la delegaţi ca să facă numătoarea paralelă? Asta e o glumă că s-a dus cu foaia în mână. Nu putem fi prostiţi la nesfârşit. Nu e o glumă că un coleg avea un sandviş pe banca de alături. Nu putem să închidem ochii la o nouă dovadă de furt şi să ridicăm din umeri – E Clotilde primar. Asta este”, a afirmat marţi Dan Barna, la ieşirea din biroul electoral Sector 1.

Preşedintele USR a adăugat că acea cameră de deasupra biroului electoral din Sectorul 1 este „camera de manufactură a PSD”

„Metodele le-aţi văzut foarte bine. Băgate buletine anulate în saci. Înlocuite procesele verbale cu altele, cu semnături. Imaginaţia mea este săracă pe lângă ce poate face PSD. Clotilde Armand este primar la Sectorul 1. Rezultatele finale vor arăta asta. Camera identificată de aici, de deasupra biroului electoral Sector 1 este camera de manufactură a PSD. Ne aşteptăm să existe măsurile legale necesare. Dacă autorităţile îşi fac treaba şi persoanele vinovate vor fi suspendate, nu vor mai fi astfel de alegeri peste patru ani. Acum am prins PSD furând la Sectorul 1. Trebuie să avem o reacţie”, a explicat Barna.

Întrebat despre posibile situaţii similare de fraudă la Sectorul 2 şi 5 unde existau buletine de vot fotografiate, iar în sistemul BEC nu mai apăreau, Dan Barna a răspuns:„Nu ar fi nicio supriză ca acest mecanism de fraudare să fie în mai multe sectoare şi judeţe. Haideţi să reacţionăm pentru a nu avea o dată la patru ani un astfel de circ cum se întâmplă acum la Sectorul 1”.

Biroul Electoral Central va avea o şedinţă marţi, de la ora 15.00, unde urmează să fie discutate sesizările din Sectorul 1 şi Sectorul 5 ale candidaţilor PNL şi USR-PLUS, Clotilde Armand şi Cristian Băcanu, care acuză că au fost fraude la alegerile locale, au declarat surse ale instituţiei pentru News.ro. O altă chestiune care ar putea fi dezbătută vizează evenimentele de la Primăria Mangalia, unde candidatul independent la Primăria Mangalia Mohammad Murad a cerut BEC anularea alegerilor pentru funcţia de edil.

Clotilde Armand a anunţat că va solicita Parchetului General să preia ancheta despre situaţia de la Biroul Electoral al Sectorului 1, unde este deja în desfăşurare o anchetă a Poliţiei după ce au fost semnalate nereguli grave legate de procesele verbale în care erau consemnate voturile primite de candidaţi.

În schimb, Daniel Tudorache a acuzat USR că pune presiune asupra reprezentanţilor din biroul electoral Sector 1 şi că este un lucru ilegal.

Poliţia desfăşoară cercetări in rem pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale ca urmare a acuzaţiilor de fraudă la alegerile pentru Primăria Sectorului 1, opt persoane fiind deja audiate după ce luni, un apel la 112 anunţa că un bărbat, candidat al unui partid pentru funcţia de consilier, ar fi fost văzut ieşind din clădirea unde a funcţionat un birou electoral al sectorului 1, de către mai mulţi reprezentanţi ai altor partide politice, având asupra sa mai multe procese verbale. AEP verifică autenticitatea celor 473 de procese verbale găsite asupra bărbatului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite