Barna, după întâlnirea cu Orban: Perspectiva este foarte clară, să picăm această primă propunere de Guvern

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul USR, Dan Barna, afirmă, după discuţii cu premierul Ludovic Orban, că perspectiva este „foarte clară“: „să picăm această primă propunere de Guvern care se află acum pe masa Parlamentului, pentru a ajunge la cea de-a doua nominalizare, care la rândul ei fiind respinsă, să intrăm în ceea ce aşteaptă toată România, respectiv alegeri anticipate“.

El spune că i-a cerut premierului şi acesta a fost de acord ca proiectul alegerii primarilor în două tururi de scrutin să fie primul obiectiv al programului de guvernare pentru al doilea guvern.

Dan Barna a declarat, marţi seară, după întâlnirea cu Ludovic Orban, că a fost o discuţie de aproape două ore, fiind abordat subiectul alegerilor anticipate, care reprezintă o prioritate pentru USR.

„Perspectiva este una foarte clară în momentul de faţă, să picăm această primă propunere de Guvern care se află acum pe masa Parlamentului, pentru a ajunge la cea de-a doua nominalizare, care la rândul ei fiind respinsă, să intrăm în ceea ce aşteaptă toată România, respectiv alegeri anticipate“, a afirmat Barna.

El a menţionat că i-a spus foarte clar premierului Orban că USR şi alianţa USR-PLUS sunt pregătite pentru alegeri, fie anticipate, fie la termen.

„Mi-am exprimat dezamăgirea că este un sentiment general în societate că primarii în două tururi, această miză pentru democraţia din România, a fost sacrificată pentru obiectivul alegerilor anticipate, care implică în continuare anumite riscuri, o să vedem ce va face PSD şi dacă vor acţiona pentru România sau vom intra într-o logică din aceea de tergiversări prin Birouri permanente şi prin lipsă de cvorum - riscuri care de altfel există... I-am cerut premierului şi a fost de acord ca pentru cel de-al doilea guvern primul obiectiv al programului de guvernare să fie alegerea primarilor în două tururi, dar şi celelalte elemente din acordul politic pe care l-am semnat cu PNL la învestirea guvernului, toamna trecută, astfel încât în situaţia în care cei de la PSD vor forţa învestirea unui guvern, acel guvern să aibă un mandat de la Parlament să se revină la primari în două tururi, să rezolve şi să ia măsuri pe mediu, spre exemplu, sau cele legate de secţia specială care se regăsesc în acordul cu PNL“, a explicat Dan Barna.

Liderul USR a spus că se porneşte de la premisa că Guvernul care va fi audiat săptămâna viitoare va pica.

„În orice scenariu, miza este ca în programul de guvernare al următorului să existe şi primari în două tururi“, a mai spus el.

Întrebat despre varianta unui guvern PNL-USR după alegerile anticipate, Barna a afirmat: „Este scenariul cel mai probabil pentru România“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite