Barna: A început sezonul 2018 la traseism politic. Faptul că Ponta pare din nou o speranţă e un element tragic pentru politica din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Barna, preşedintele USR.
Dan Barna, preşedintele USR.

Liderul USR Dan Barna a declarat marţi, după anunţul privind „trasferurile” parlamentarilor PMP la PSD, că „a început sezonul 2018 la traseism politic, lucru care „confirmă o dată în plus că România nu are nicio şansă cu cea mai mare parte din actuala clasă politică”. Barna a comentat şi mutările din PSD spre partidul lui Victor Ponta şi a precizat că Ponta, privit din nou ca o speranţă, reprezintă un element tragic pentru politica românească.

Preşedintele USR Dan Barna a vorbit marţi, la Palatul Parlamentului, despre mutările recente realizate între grupurile parlamentare, cele mai noi trasferuri fiind cei doi parlamentari PMP trecuţi marţi la PSD. Acesta a declarat că „trasisemul politic” nu face decât „să confirme o dată în plus că actuala clasă politică” nu reprezintă o şansă pentru România.

„A început sezonul 2018 la traseism politic, vedem că echipa care retrogradează este echipa PMP şi, din păcate, ceea ce se întâmplă nu face decât să confirme o dată în plus că România nu are nicio şansă cu cea mai mare parte din actuala clasă politică, cu vechea clasă politică, care nu face decât să mute jucătorii dintr-o tabără în cealaltă. Avem acest titirez otrăvit care este UNPR, chiar acum vedem că a destructurat PMP şi se îndreaptă cea mai mare parte dintre ei spre PSD, nedând nicio alternativă valabilă pentru viitor. Cât timp cetăţenii decenţi, cât timp cetăţenii care au fost în stradă la Ordonanţa 13 nu vor decide să intre în politică, nu vor decide să vină la USR, cât timp nu se implică real, nu avem nicio şansă. Faptul că Victor Ponta pare, în aceste zile, din nou o speranţă este un element absolut tragic pentru politica din România. În această situaţie lucrurile nu se pot îndrepta cât timp cetăţenii nu se implică politic, fără această alternativă, fără penali în funcţii publice, vom asista an de an la câte un sezon din acesta de traseism politic”, a afirmat Barna. 

Liderul USR a mai adăugat şi că în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor „sunt schimbate legi pur şi simplu pentru interese punctuale de moment”. 

„Acum, în Comisia juridică de la Camera Deputaţilor se află un proiect de lege prin care, în caz de fuziune prin absorbţie, exact situaţia care urmează să se întâmple în perioada următoare, consilierii ar deveni independenţi. Ceea ce se intenţionează este ca, după ce PMP va dispărea ca şi grup parlamentar, UNPR reabsorbit probabil de PSD să îşi elibereze consilierii de constrângerile legale pentru a putea deveni, probabil, consilieri PSD. Este revoltător că legile sunt schimbate pur şi simplu pentru interese punctuale de moment”, a subliniat Dan Barna. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite