Barna, din gafă în gafă: „Ieşirea din criză nu este mandatul USR”. Reacţia PNL: Cei care menţin Guvernul Dăncilă la putere sunt complicii PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR, Dan Barna, a afirmat că partidul pe care îl conduce nu are un mandat de scoatere a României din criza politică şi că responsabilitatea asigurării unei guvernări aparţine exclusiv PNL.

„Preşedintele a dat o şansă PNL-ului să facă o majoritate. Noi suntem consecvenţi, dacă există o majoritate, se poate adopta „Fără penali în funcţii publice”. (...)  Oricât se încearcă construirea argumentului că învestirea guvernului stă în USR, nu este aşa. Dacă nu există majoritate, nu o să fie din vina USR. Dacă premierul desemnat nu poate să îşi constituie o majoritate nu poate fi învestit. Criza politică nu poate fi închisă sau deschisă de USR oricât s-ar încerca asta. Ieşirea din criză nu este mandatul USR, ieşirea din criză este asumarea de către Ludovic Orban că obiectivele noastre sunt obiectivele celui care face majoritate”, a declarat Dan Barna, candidat la prezidenţiale. 

Întrebat despre cum vede acuzaţia că din cauza USR are loc menţinerea la Palatul Victoria a Vioricăi Dăncilă, preşedintele USR a precizat.„Aceasta e o minciună şi un şantaj”. 

La rându lui Ludovic Orban a afirmat că PNL a făcut tot ce era posibil pentru aducerea în discuţie a proiectelor solicitate de USR, dar ceea ce vrea partidul condus de Dan Barna sunt condiţii care nu ţin de liberali. „Cei care menţin aceşti oameni la putere, de fapt, sunt complici şi co-responsabili pentru toate ilegalităţile pe care le fac ”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite