Barna, despre ultimul sondaj IMAS: Nu am întâlnit niciun om pe stradă să spună că Mircea Diaconu va ajunge în turul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Candidatul USR la prezidenţiale, Dan Barna, a reacţionat la ultimul sondaj IMAS care îl plasează pe locul patru, după Mircea Diaconu, Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.Acesta afirmă că realitatea din stradă nu confirmă sondajul şi că reprezintă o încercare de demobilizare a votanţilor săi.

Aflat la Aiud, Bana a declarat într-o confrinţă de presă că nu a încâlnit pe nimeni pe stradă care să-i spună că că Mircea Diaconu va ajunge în turul doi la prezidenţiale. De asemenea, candidatul USR la prezidenţiale şi-a făcut apoi o fotografie cu o pisică, care mai apoi a fost publicat pe Facebook de mai mulţi membri USR.

„Eu am spus de câteva zile că vom vedea în ultimele zile de campanie diverse sondaje, comunicate, care vor încerca de fapt să demobilizeze componenta aceasta activă care vrea o Românie modernă, care vrea o Românie care iese din marasmul a 30 de ani de politică. Lucrul acesta se întâmplă deja, vedem un sondaj pe care realitatea din stradă nu-l confirmă în niciun fel. Eu sunt de două luni şi jumătate în stradă, n-am întâlnit un om care să spună sau să prezinte spunând că Mircea Diaconu va fi cel care ajunge în turul doi. Este un sondaj… nu-l comentez, fiecare îşi decide propria metodologie şi modalitate de comunicare”, a declarat Barna la Aiud.

Acesta a amintit apoi de situaţia de la europarlamentarele care au avut loc în luna mai, atunci când Alianţa USR-PLUS era creditată cu un scor de maximum 16%, reuşit în final să obţină 23%.

„Rezultatul a fost de 23% pentru că România reală, România responsabilă vine, votează şi sunt foarte convins, şi asta le-am transmis şi colegilor şi susţinătorilor noştri, la vot vom dovedi din nou că avem dreptate. Pentru că valul acesta de oameni care au înţeles că nu mai putem continua numai să schimbăm etichete pe vechi bucăţi de partide şi să pretindem că ne-am primenit nu poate să mai continue. (...) E un rezultat, o fotografie pe care chiar nu îl comentez. Reacţia străzii este cea care contează”, a mai adăugat liderul USR.


Ultimul sondaj realizat de IMAS, la comanda Europa FM, vine cu o mare surpriză în ceea ce priveşte clasarea candidaţilor pentru prezidenţiale. Klaus Iohannis are o intenţie de vot de 45,7%, adică ar putea cu puţină şansă să iasă din primul tur, însă pe locul al doilea a venit în forţă candidatul Alianţei Pro România  - ALDE, Mircea Diaconu, care are o intenţie de vot de 16,7%.

Viorica Dăncilă e pe locul al treilea, potrivit intenţiei de vot, cu un scor de 15,1%, iar candidatul Alianţei USR-PLUS, Dan Barna, ar avea doar 12,6%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite