Barna cere ca DLAF să trimită la DNA documentele referitoare la proiectele cu fonduri europene în care a fost implicat: Am mai mare încredere în DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele USR Dan Barna cere ca Departamentul de Luptă Antifraudă să trimită la DNA documentele referitoare la proiectele cu fonduri europene în care a fost implicat şi despre care a relatat Rise Project, spunând că are mai mare încredere în DNA, decât în DLAF, aflat în coordonarea directă a contracandidatei sale, Viorica Dăncilă.

”Îmi este foarte clar astăzi că obiectivul campaniei pe care PSD o desfăşoară împotriva mea este să mă înfăţişeze ca pe un politician cu probleme cu legea asemeni lor. Au început cu contractele cu statul, apoi cu paginile fake pe Facebook, iar acum folosesc articolul Rise ca să implice DLAF - un organism aflat în coordonarea directă a contracandidatei mele, Viorica Dăncilă.Dar finalul nu este aici. S-a ieşit din dezbaterea asupra unei anchete jurnalistice legitime. Intuiesc acum că următorul pas al campaniei lor este să mă ducă la DNA. Doar că eu am multă încredere în DNA, o instituţie care, fără a fi perfectă, şi-a demonstrat de multe ori profesionalismul şi independenţa. De aceea solicit DLAF să trimită de urgenţă documentele la DNA pentru că ştim că asta e comanda politică pe care au primit-o”, scrie Barna pe Facebook.

El remarcă faptul că de câteva zile există multă emoţie şi multă isterie, multă frustrare şi multă revoltă, o exacerbare de reacţii şi de limbaj din toate direcţiile. Barna admite că e dreptul fiecărui jurnalist, deci şi al jurnalistilor de la Rise, să producă material de presă şi dispună asupra folosirii după propriile credinţe şi valori. Nimeni nu are dreptul să conteste asta şi că e datoria instituţiilor publice cu atribuţii de control şi a instanţelor de judecată să aprecieze fapte şi să pronunţe decizii. 

„Mă doare însă să văd membri ai familiei şi oameni grozavi şi oneşti, alături de care am muncit peste 10 ani şi alături de care aş merge până la capătul lumii, cum sunt afectaţi şi suferă pentru că sunt batjocoriţi din cauză că: „aşa e în campania electorală"”, spune Dan Barna.

„Dar cum pot să cred în corectitudinea DLAF de care se ocupă, azi, Toni Greblă, omul de incredere al lui Liviu Dragnea? Instituţie condusă de Andrei Chendi, suporterul lui Dragnea, cel care s-a angajat în 2014, printr-un protocol, să-l informeze când deschide vreun control? S-ar da în lături de la comenzi subordonaţii lui Dăncilă, dintr-un guvern al cărui ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a ordonat companiei de stat TAROM să ţină avioanele la sol în ziua moţiunii, ca să nu ajungă parlamentarii opoziţiei la vot? Aşadar, cer guvernului, premierului demis şi DLAF să înceteze circul. La fel tuturor actorilor politici care instrumentează această mizerabilă campanie. Cel mai simplu e să trimită informaţiile către DNA, una dintre instituţiile care nu sunt controlate politic”, afirmă prezidenţiabilul USR- PLUS.

Barna acuză PSD că încearcă o ultimă manevră murdară pentru a intra în turul doi al prezidenţialelor, ceea ce convine de minune sistemului actual. Le garantez că nu se va întâmpla! „Fac un apel la membrii de partid şi susţinători să nu mai atace jurnaliştii de la Rise. Nu Rise este adversarul, ci vechea clasă politică şi partidele care încearcă să blocheze oameni noi să candideze”, mai firmă Barna.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite