Barna îi cere lui Dăncilă să renunţe la Rovana Plumb pentru „a nu pune România într-o situaţie penibilă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Preşedintele USR Dan Barna i-a transmis luni într-o declaraţie de presă premierului Viorica Dăncilă că ar trebui să nominalizeze pe altcineva pentru postul de comisar european din partea României, deoarece aceasta din urmă ar putea fi respinsă şi ar pune ţara noastră „într-o situaţie penibilă”.

„Îi cer doamnei Dăncilă să dea dovadă de responsabilitate şi să nu pună România în situaţia penibilă de a avea un candidat respins în cadrul Parlamentului”, a declarat Dan Barna.

Aceeaşi părere o are şi liderul PLUS Dacian Cioloş, care a explicat că i-a transmis premierului faptului că candidatura Rovanei Plumb pune „foarte multe semne de întrebare” în interiorul formaţiunii sale din Parlamentul European, Renew Europe.

„Eu, în calitatea pe care o am, de lider al unuia dintre cele trei grupuri care sunt parte a majorităţii politice din Parlament (Parlamentul European, n.r.), i-am spus doamnei prim-ministru că în grupul pe care îl conduc – şi nu are de-a face cu părerea mea personală – în grupul pe care îl conduc şi care ţine foarte mult la statul de drept şi buna funcţionare a justiţiei, în mod clar vor exista foarte multe semne de întrebare vizavi de această candidatură. Încă mai are posibilitatea doamna Dăncilă să revină asupra acestei decizii şi să facă o propunere decentă pentru un portofoliu, şi eu mă aştept să fie important, care să fie acordat candidatului României”, a precizat Cioloş.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite