Barna: Acordul politic naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi „Fără penali în funcţii publice“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Alexandra Georgescu
FOTO Alexandra Georgescu

Liderul USR, Dan Barna, a afirmat, joi, la Cotroceni, că România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată şi că acordul politic naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi „Fără penali în funcţii publice“.

„USR a semnat acest acord naţional pentru că el conţine ceea ce de 3 ani în Parlamentul României şi în toate judeţele şi în diaspora USR a susţinut: că România trebuie să fie un stat de drept, un stat în care justiţia să funcţioneze independent şi să fie o putere respectată şi acest acord naţional este prima piesă dintr-o construcţie care trebuie să conţină şi Fără penali în funcţii publice. Este cel mai simplu instrument pe care noi ca societate, şi un milion de români au confirmat lucrul acesta, putem să-l introducem în Constituţie pentru ca politica românească de acum în viitor să devină ceva mai bună şi stă în puterea noastră”, a afirmat Dan Barna după ce a semnat Acordul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României.

Liderul USR a mai spus că acest pact este de asemenea un prim pas dintr-o construcţie în care, alături de iniţiativa Fără penali, trebuie transformată CCR într-un arbitru adevărat şi neutru al funcţionării statului, iar justiţia şi legile justiţiei să fie corectate.

„Vă spun asta, domnule preşedinte, pentru că în discuţia pe care am avut-o în cadrul consultărilor ne-aţi asigurat de suportul dvs. şi contăm pe el referitor la Fără penali, cum în egală măsură mă bucur să văd că celelalte partide de opoziţie sunt astăzi aici alături de noi şi sunt convins că împreună România va putea să se repare şi să se reaşeze pe traiectoria europeană”, a susţinut Dan Barna.

„Vreau să vă felicit pentru că este o întâmplare fericită ca, astăzi, când este o zi importantă pentru dvs. pe plan personal să semnăm acest acord. Cred că este o recompensă meritată pentru eforturile şi ale dvs., şi ale noastre, ale opoziţiei, pentru ca România să fie din nou în drum spre Europa, şi nu făcându-şi bagaje în afare ei”, a încheiat liderul USR, referindu-se la faptul că preşedintele Klaus Iohannis împlineşte joi vârsta de 60 de ani.

Iohannis: PSD nu s-a schimbat şi nu se schimbă. Românii au votat împotriva atacului nemernic asupra Justiţiei

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite