Barna: 31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie. Suntem datori să cerem încă o dată justiţiei să îşi facă datoria până la capăt

Barna: 31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie. Suntem datori să cerem încă o dată justiţiei să îşi facă datoria până la capăt

Dan Barna FOTO Dan Barna / Inquam Photos / George Calin

Vicepremierul Dan Barna a transmis pe Facebook că adevărul despre minderiade este cunoscut, însă „preţul nu l-au plătit decât victimele”, cu prilejul aniversării a 31 de ani de la Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ştiri pe aceeaşi temă

„31 de ani mai târziu, n-am uitat mineriada din 13-15 Iunie.
FSN-lui Ion Iliescu a minţit, a manipulat şi a alimentat ura pentru a-şi conserva puterea şi pentru că aşa au înţeles ei democraţia. O înţelegere strâmbă şi criminală care a lăsat în urmă o ţară ale cărei răni încă se vindecă. 31 de ani mai târziu, dreptatea încă îşi aşteaptă timpul. Adevărul e cunoscut, însă preţul pentru el nu l-au plătit decât victimele. Democraţia noastră s-a născut şi atunci, pe străzile Bucureştiului. În numele oamenilor care au suferit în acele zile suntem datori să cerem încă o dată justiţiei să îşi facă datoria până la capăt. De uitat nu uităm”, a transmis vicepremierul pe Facebook. 

Premierul Florin Cîţu afirmat, de asemenea, că justiţia este încă datoare românilor în privinţa aflării adevărului despre Mineriada din 13-15 iunie 1990.

Ludovic Orban a participat duminică la ceremonia de comemorare a Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, unde a declarat că nu s-a dorit pedepsirea vinovaţilor pentru de crimele din timpul revoluţiei şi al mineriadelor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările