Baia Mare: Pomană electorală cu 50.000 de pachete ce conţin măşti, mănuşi şi spirt. Spitalele le închidem

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pomana electorală în vremuri de criză sanitară se face cu mănuşi, măşti de protecţie şi spirt. În timp ce spitalele se închid din cauza lipsei de echipamente de protecţie, primarii găsesc cu uşurinţă resurse să plătească sume colosale pentru achiziţia acestora, privând unităţile medicale de cele necesare.

Mulţi dintre cititorii acestui articol au criticat autorităţile locale atunci când împărţeau pixuri, şepci, făină sau ulei. Acum, în plină pandemie mondială, atunci când primarul îţi întinde o pungă cu echipamente de protecţie ce ar fi trebuit să fie dată la spitale, te bucuri de ea. În acel moment nu diferi cu nimic de cel care ia ulei şi pâine, ceea ce diferă este motivaţia pe care o are fiecare(v-a găsit punctul sensibil).

Mai mult decât atât: am văzut cu toţii cadre medicale trimise în prima linie fără echipamente de protecţie. Penuria de produse pentru dezinfectare  transformă spitalele în principalele mijloace de propagare a epidemiei. Deşi aceste clădiri se află în administrarea autorităţilor locale, fie ele primării, prefecturi sau consilii judeţene, iată că primarii nu găsesc resurse să ţină spitalele în siguranţă, dar folosesc sume colosale din banii publici pentru a mitui alegătorii. 

Ce se vede la Baia Mare se întâmplă acum la nivel de stat: toate autorităţile locale folosesc acest moment prielnic pentru a face achiziţii dubioase şi ilegale, pe sume fabuloase de bani, sub masca stării de urgenţă. Aceste achiziţii se folosesc pentru a-şi face campanie electorală sau pentru a colecta sumele necesare de bani pentru cele două campanii ce vor veni la sfârşit de an. Cum se spune: acum este moment la care partidele îşi fac plinul.

Să ştiţi că fiecare astfel de pachet primit  de dumneavoastră reprezintă o crimă cu premeditare. La nivel mondial aceste produse nu se mai găsesc şi se duce o luptă aprigă pentru a le opri pentru spitale. Am putea spune că primarii din România, în cazul de faţă Cătălin Cherecheş, au reuşit să îl bată chiar şi pe Donald Trump. Poate explică şi altora care este secretul acestei achiziţii, cum de el a reuşit să găsească aceste produse pentru cetăţeni, dar pentru spital nu.

Când acceptăm această mită electorală să ne gândim că acel produs trebuia să fie într-un spital şi să salveze vieţi.

În al doilea război mondial mulţi au asistat la crime aprige, uneori chiar oferind suport celor care le-au făcut. Prin tăcere şi acceptare devenim complici. Locuitorii din Baia Mare ar trebui să fie indignaţi, nu mulţumiţi de acest pachet otrăvit. Va veni vremea când spitalul va fi plin şi nu vor exista echipamentele pentru respiraţie mecanică şi care ar fi salvat vieţi. Atunci să vă gândiţi la pachetul primit. Mai bine faceţi un gest omenesc şi duceţi-l la spital, asta deşi cel mai probabil condiţiile de igienă nu ar permite acest lucru(prin câte mâini s-au plimbat acele pachete?).

50 000 de astfel de produse nu înseamnă absolut nimic când le împarţi la toţi cetăţenii unui oraş, dar dacă ele ajungeau la un singur spital făceau diferenţa între viaţă şi moarte.

Am văzut ce s-a întâmplat la Suceava, acolo unde Gheorghe Flutur s-a dat lovit după ce a reuşit cu succes să închidă oraşul, transformând spitalul în principala sursă naţională de infecţie. 

Nu văd procuratura acţionând. Este evident că mafia politică s-a adaptat rapid noii situaţii şi a găsit portiţele necesare ca să se bucure de această oportunitate. Se fac achiziţii prin încredinţare directă la preţuri colosale, la valori ce depăşesc cu mult limita de încredinţare directă, totul sub masca protectoare a stării de urgenţă. Ce aşteaptă procurorii români, colapsarea statului, acţionarea după ce nimic nu va mai rămâne? Stăm să constatăm violul şi apoi vedem dacă mai pedepsim pe cineva sau nu? În cazul de faţă victima este poporul român, voi ce faceţi?

Între timp parlamentarii români au votat în linie un proiect de lege iniţiat de liberali şi prin care pedepsele mai mici de 7 ani se pot executa acasă... Ştiţi voi, casele cele mari şi frumoase, palatele făcute din furtul de ban public şi din vandalizarea României. Nici USR nu a lipsit de la această mascaradă. Dan Barna a spus că s-a făcut acest lucru din greşeală... auziţi voi oameni buni? Din greşeală au votat şi pensiile speciale. Păi daţi-vă demisia dacă nu sunteţi în stare să citiţi. Haideţi să lăsăm nişte copii de clasa a IV-a să o facă în locul vostru, incompetenţilor.

În acest timp la Suceava conducătorul de facto al judeţului a devenit antreprenorul român Ştefan Mandachi. Iar aici nu discut de o conducere politică ci de un model comportamental şi o atitudine socială care mă face mândru că sunt român. Omul de afaceri a donat  peste 10 000 de euro pentru Crucea Roşie Suceava şi a reuşit să strângă încă aproape un milion de euro pentru lupta împotriva virusului. Voi compara acţiunea lui cu donaţia ruşinoasă de doar doi euro, făcută de pe un telefonul plătit din bani publici, de către eurodeputatul USR Clotilde Armand, asta deşi cabinetul de europarlamentar dispune de sume colosale de bani, de ordinul zecilor de mii de euro lunar. Ştefan Mandachi a pus la dispoziţia salvatorilor, cadre medicale, pompieri, poliţişti, militare unităţile de cazare de care dispune. Restaurantele Spartan produc la acest moment mâncare distribuită gratuit aceloraşi salvatori. Ruptura dintre atitudinea antreprenorilor români şi cea a clasei politice este evidentă, dar primii ne oferă speranţa că în România poate fi mai bine.

Ştefane, de oameni ca tine este nevoie să conducă aceste judeţe şi România. Vino în toamnă să dai jos mafia din Suceava şi să preiei frâile acelui judeţ. Este nevoie de voi, oamenii buni, să conducă România.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite