Băi, ştii ce vreau eu de Ziua Naţională a României?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Efectiv m-am săturat de toată „parada” de Ziua Naţională. Cu profundul respect pe care îl am Armatei Române, este Ziua Naţională a României, nu Ziua Armatei!

De ce de fiecare dată trebuie să ne etalăm armamentul? Suntem cumva China, Rusia sau mai ştiu eu, Coreea de Nord? Îmi pare rău că avem reminescenţe comunistoide de oameni mici care au nevoie să îşi încordeze muşchii (rahitici militar) pentru a arăta că România contează! Îmi pare rău de soldaţii Armatei Române care trebuie să defileze de ziua întregii naţiuni, în loc să stea cu copii lor de mână şi să se bucure că suntem o Românie (aproape) întreagă şi supravieţuitoare prin istorie.

De ce trebuie să stea oamenii, care ar trebui să îşi sărbătorească Marea Unire, după nişte garduri şi să privească în frig armata, iar apoi discursurile seci, plate, ne-credibile şi incredibil de lemnoase ale politicienilor? Mai mult, acum au ajuns să se certe ca inconştienţii pe cine invităm sau nu la parada militară! Voi sunteţi normali? Ce sărbătorim pe 1 decembrie, prietene?

Băi, ştii ce vreau eu de Ziua Naţională a României? Paradă cu cei mai tari profesori, cu elevii premianţi, cu ăia de au făcut voluntariat la dependenţii de droguri sau la copii cu SIDA, cu ăia care au făcut vreo descoperire neplagiată, cu investitorii care au făcut cele mai mari investiţii în producţie şi în locuri de muncă... şi cu încă mai câţi. Iar conducerea şi armata să stea afară, DUPĂ gard şi să ne păzească privindu-ne cum defilăm. Ce dracu?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite