Baconschi: Intelectualii din PMP au fost marginalizaţi. Băsescu şi-a ales urmaşul, pe Udrea. Răspunsul lui Udrea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi, candidat pentru funţia de vicepreşedinte al PMP la Congersul de sâmbătă, consideră că intelectualii din partid au fost marginalizaţi, iar preşedintele Traian Băsescu a decis ca urmaşul său să fie Elena ZUdrea, aleasă preşedinte al PMP sâmbătă.

„Am trăit un sentiment de deja vu, pentru că exact aşa cum la PDL intelectualii au fost, ca să zic aşa, puşi în vitrină şi apoi evacuaţi, s-a întâmplat un fenomen similar şi în evoluţia PMP. La PDL, implantul nu reuşise, aici chiar membrii fondatori, împreună cu personalităţile din Fundaţia Mişcarea Populară au fost marginalizaţi. Este foarte clar că preşedintele Băsescu, la capătul a zece ani de mandat, şi-a ales urmaşul, este vorba de doamna Elena Udrea şi evident că partidul va merge acum pe această linie, vom vedea cu ce rezultate, cu ce reacţii publice şi cu ce capacitate de negociere în redesenarea scenei politice pe dreapta“, a spus Baconschi, la RFI.

Elena Udrea a respins afirmaţiile lui Baconschi. „Nu cred că a spus aşa ceva, pentru că ar fi greşit. Domnul Baconschi ar fi ştiut că, atunci când candidează trei inşi, de fapt au fost chiar patru, pentru un singur loc, unul câştigă. Nu trebuie să fie nimeni supărat că a câştigat domnul Vlaston funcţia de vicepreşedinte. Sunt oameni care au profesii intelectuale, chiar dacă nu au fost aşa definiţi până acum în presă, şi cred că în Comitetul Executiv Naţional, majoritatea sunt intelectuali.”, a spus Udrea.

Fostul ministru de Externe a mai spus că totul a fost organizat de aşa natură încât la conducerea PMP să fie echipa Elenei Udrea. „Totul a fost cât se poate de clar, pentru că practic, cu excepţia unei poziţii sau a două din organigrama de conducere a PMP, a fost omul şi locul, adică echipa era prefigurată prin faptul că fiecare candidat agreat de doamna Elena Udrea a candidat singur, n-a avut contracandidaţi, deci n-au fost emoţii din punctul ăsta de vedere“, a mai spus Baconschi.

Sâmbătă a avut loc primul Congres al PMP, unde Elena Udrea a fost aleasă preşedinte al PMP cu o largă majoritate. Fostul ministru al Dezvoltării a primit 742 de voturi favorabile din 950 posbile şi l-a învins clar pe contracandidatul său, Daniel Funeriu, care a strâns numai 209 voturi. Imediat, Elena Udrea a anunţat candidatul PMP la alegerile prezidenţiale: Cristian Diaconescu.

Adrian Papahagi şi Teodor Baconschi au candidat pentru aceeaşi funcţie de vicepreşedinte, dar, în urma votului, a fost ales Ştefan Vlaston.

Citeşte şi:

Elena Udrea a fost aleasă preşedintele PMP şi a anunţat candidatul partidului la preşedinţie: Cristian Diaconescu

Cum a ajuns Elena Udrea primul preşedinte al PMP

Cristian Diaconescu, candidatul PMP la prezidenţiale: Orice preşedinte al României trebuie să se gândească la reîntregirea nemului românesc

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite