Azi expiră interimatele la cele trei ministere. Ce va face Iohannis

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Interimatul miniştrilor Ana Birchall (Justiţie), Eugen Teodorovici (Fonduri Europene) şi Radu Oprea (Ministerul pentru Românii de pretudindeni) expiră astăzi şi nu poate fi prelungit. Klaus Iohannis a declarat marţi, la Cotroceni, că va lua o decizie în zilele următoare legată de noile propuneri transmise de premierul Viorica Dăncilă. Potrivit unor surse politice, preşedintele nu va anunţa azi nicio decizie.

„O să iau o decizie în zilele următoare şi o să vă comunic”, a spus Iohannis, marţi, întrebat dacă a luat vreo decizie în privinţa celor trei propuneri. În cazul în care şeful statului nu va semna decretele pentru învestirea noilor miniştri, secretarii de stat vor asigura continuitatea în ministere. 

Comitetul Executiv Naţional al PSD a decis, pe 29 mai, ca Ministerul Justiţiei să fie preluat de către Ana Birchall, Ministerul Fondurilor Europene de către Roxana Mânzatu, iar Ministerul Românilor de Pretutindeni de către Natalia Intotero.

Preşedintele Klaus Iohannis a invitat partidele parlamentare să semneze un acord naţional pentru consolidarea parcursului european al României. În replică, premierul Viorica Dăncilă i-a propus preşedintelui Klaus Iohannis formarea unui grup de lucru, condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, pentru ca rezultatele referendumului să fie puse în aplicare cât mai repede.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite