Avertismentul lui Timmermans pentru Dragnea: Nu putem face niciun compromis. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră VIDEO

Avertismentul lui Timmermans pentru Dragnea: Nu putem face niciun compromis. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră VIDEO

FOTO Captură

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a precizat sâmbătă, în discursul său din faţa Congresului Partidului Socialiştilor Europeni (PES), că i-a atras atenţia lui Liviu Dragnea că, dacă PSD vrea să facă parte din grup, trebuie să respecte, fără vreun compromis, toate valorile fundamentale ale mişcării.

Ştiri pe aceeaşi temă

Timmermans a declarat apoi că Dragnea a subliniat că va respecta valorile familiei, printre acestea - statul de drept, libertatea presei sau lupta anticorupţie - şi că va discuta cu liderul PSD pe această temă în săptămânile următoare.

„Multe dintre guvernele noastre din Europa, în ultimii ani, în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia au crescut pensiile, salariile, au crescut salariul minim. Acestea sunt lucrurile pe care le facem când suntem la guvernare. Am făcut aceste lucruri în Suedia, în România, în Spania, în Portugalia, în Germania şi în alte locuri. Dar dacă suntem partidul care vorbeşte cel mai mult despre propriile valori, dacă suntem partidul care îi critică pe alţii când încalcă statul de drept, când atacă libertatea presei, când pun judecătorii sub control politic, când opresc lupta împotriva corupţiei, trebuie să vorbim deschis dacă vedem asemenea probleme în familia noastră, aceasta este datoria noastră, nu putem evita această discuţie”, a declarat Timmermans în discursul său, citat de G4 Media.
 
Prim-vicepreşedintele a mai declarat că i-a explicat lui Dragnea că nu se pot face compromisuri privind valorile fundamentale ale mişcării, şi a subliniat că lupta împotriva corupţiei care a avut loc în România ultimilor ani nu trebuie să se oprească.
 
„Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei, Udo şi cu mine, ieri, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.
 
Momentul declaraţiei lui Frans Timmermans - 2:44:00
 
VIDEO Facebook / Frans Timmermans

Câteva ore în urmă, invitat să vorbească într-o intervenţie în cadrul panelului legat de echitatele în Europa, liderul PSD a fost huiduit la finalul discursului, în timp ce cobora de pe scenă, de către eurodeputatul S&D Ana Gomes, din Portugalia. „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”, a spus Ana Gomes. Mesajul a fost transmis în spaniolă. Eurodeputatul a confirmat, pentru Libertatea, că ea este cea care a strigat şi că acesta a fost mesajul ei.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: