Avem toate ingredientele unei lovituri de stat. România nu se mai conduce cu legi, ci prin decrete neconstituţionale

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ludovic Orban fabrica Ford

România dispune de o constituţie şi de o legislaţie după care ar trebui să funcţioneze. Dar în ultimele trei luni politicienii iresponsabili fac abstracţie de acestea şi conduc ţara în mod ilegal şi neconstituţional prin decrete.

După toate criteriile, la momentul de faţă România este condusă prin măsuri discreţionare aplicate ilegal şi neconstituţional.

Guvernul României, care secondează şi completează deciziile preşedintelui Klaus Iohannis, este conştient de faptul că încalcă grav legea şi constituţia României şi cu toate acestea se iau în continuare decizii ilegale.

Să recunoşti cu seninătate că ai cunoştinţă că anumite decizii vor fi anulate, din punctul meu de vedere reprezintă o faptă penală extrem de gravă. Cu atât mai mult cu cât discutăm de uzurparea puterii unui stat. În cazul de faţă guvernul şi preşedinţia uzurpează puterea constituţională a parlamentului şi a sistemului juridic.

Faptul că aceste măsuri sunt ulterior recunoscute ca şi ilegale şi neconstituţionale, nu înseamnă că până la momentul respectiv ele ar trebui să producă efecte. Dar efectele se produc şi zeci de mii de companii sunt închise, sute de mii de români rămân fără locuri de muncă.

Se iau hotărâri ilegale prin care un grup restrâns de persoane decide în mod neconstituţional, neglijând total rolul parlamentului României.

Folosindu-se de frica românilor faţă de moarte sau de responsabilitatea acestora, se fac achiziţii dubioase prin încredinţare directă şi cu depăşirea plafonului limită impus de lege. Ce treabă are coronavirusul cu neglijarea procedurilor şi legislaţiei privind achiziţiile publice? Ne infectăm mai puţin dacă nu respectăm legea achiziţiilor publice?

S-a dat drumul şi la înregimentarea în structurile de stat a incompetenţilor care nu au reuşit să ia examenele pentru titularizarea pe posturi. PNL şi PSD sunt mână în mână, unii deţinând puterea centrală şi ceilalţi pe cea locală. Se fac la acest moment angajări în aparatul de stat central şi local a celor apropiaţi partidelor politice. Şi aşa avem un stat maximal care consumă forţă de muncă ce ar trebui să fie la dispoziţia antreprenorilor români, dar el în aceste zile este umflat şi mai mult. Ori aceşti oameni vor rămâne acolo şi după perioada de criză. Ştim cu toţii prea bine că odată intraţi în structura de stat cetăţenii se pot transfera între instituţii. Robinetul angajărilor ilegale a incompetenţilor a fost deschis.

Regimul democratic şi drepturile constituţionale nu trebuie să fie niciodată suspendate sau anulate. Pentru acest lucru au luptat înaintaşii noştri şi pentru libertate s-a ieşit în decembrie 1989 în stradă.

Nu contează câte epidemii vor fi, câte războaie se vor ivi, totul trebuie să se facă în limitele constituţiei şi a legilor existente.

Practic conducerea actuală a României profită de situaţia existentă şi de faptul că nu există la moment o alternativă politică, fiind evident că PSD şi PNL reprezintă feţe diferite ale aceleaşi probleme.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite