Autorul OUG 13, replică pentru Iohannis: Noi nu ciopârţim, noi îmbunătăţim

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD Florin Iordache a respins, joi, toate criticile aduse de preşedintele Klaus Iohannis referitoare la modificarea legilor justiţiei, subliniind că propunerile îmbunătăţesc legislaţia în domeniu şi sunt promovate printr-o procedură parlamentară normală. Mai mult, acesta a spus că deputaţii şi senatorii „îmbunătăţesc“ legea, nu o „ciopârţesc“.

„Nu ştiu ce înseamnă pentru preşedinte procedură viciată. Procedura care este acum în desfăşurare este procedură parlamentară. Un grup de senatori şi deputaţi au iniţiat un proiect de modificare a celor trei legi, acestea sunt în procedură de avizare la CSM, Consiliul Legislativ şi Guvern, după care vor intra în dezbatere parlamentară în Parlament, Camera Deputaţilor, ca primă cameră, Senatul — cameră decizională. Este procedură normală. Există procedura parlamentară sau procedura Guvernului. Am iniţiat proiectul noi, un grup parlamentari PSD şi ALDE“, a precizat, pentru Agerpres, Florin Iordache, iniţiator al proiectului de modificare a legilor justiţiei şi preşedinte al Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei.

El a respins şi afirmaţia şefului statului conform căreia legislaţia este „ciopârţită“, menţionând că proiectul de lege iniţiat pe această temă îmbunătăţeşte prevederile actuale. „Noi nu ciopârţim, noi îmbunătăţim. Deci, propunerile pe care le facem, le facem în aşa fel încât să îmbunătăţim legislaţia. Cu toţii am constatat că anumite articole sunt fie neconstituţionale, fie nu funcţionează. Prin propunerea pe care noi am făcut-o nu facem decât să îmbunătăţim legislaţia“, a adăugat Iordache. 

Preşedintele Klaus Iohannis a criticat joi procedura de modificare a legilor justiţiei, despre care a afirmat că sunt „ciopârţite“. „Cu rezultate aproape de negative a reuşit ministrul Justiţiei să demonstreze că se poate şi mai netransparent, şi mai neclar, şi mai incert de până acum. Niciodată nu am avut până acum o astfel de procedură viciată de legiferare — un pachet de legi asumat de ministru, cerute avize, toate negative, nu se lasă ministrul şi se duce fără să aibă drept de iniţiativă legislativă în Parlament, îşi dă fizic proiectele din mână, parlamentari din Coaliţie iau aceste proiecte şi le prezintă ca şi cum le-ar fi creat acasă şi acum avem iniţiativă parlamentară. Aşa nu se legiferează. (...) Dacă ne uităm la conţinut, cu siguranţă unele prevederi (...) sunt bune, oportune şi necesare. Mă gândesc aici la a pune în acord cu decizii ale CCR, puneri în acord cu directive europene şi aşa mai departe, însă de la a corecta legislaţia, ceea ce în esenţă ar fi fost un lucru bun, până la a ciopârţi, ceea ce se întâmplă se pare acum, este cale lungă şi nu ar trebui să o parcurgem “, a afirmat Iohannis la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite