Auşviţ

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea în lagărul de exterminare de la Auschwitz.
Intrarea în lagărul de exterminare de la Auschwitz.

Deştepţii care au umblat la Codul Penal noaptea, în mod interesat, pe fugă şi cu maximă incompetenţă nu îşi dau seama ce au făcut: au deschis, fie şi din greşeală, calea către legi rasiale şi discriminatorii, fără ca cel care le emite să poată fi pedepsit în vreun fel. Deştepţilor, ce aţi făcut e neglijenţă în serviciu (nu se mai pedepseşte).

Tot scandalul privitor la ordonanţa de urgenţă 13 s-a concentrat pe infracţiunea de „abuz în serviciu”, definită la alineatul (1) al articolului 297 din Codul Penal. Pe undeva pe bună dreptate, pentru că această infracţiune, în bună măsură, are de-a face cu banii noştri, ai tuturor.

Însă acelaşi articol mai are şi alineatul (2), prin care este încriminată infracţiunea de „abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi”. Ia să citim împreună, cu mare atenţie, ce zice acesta:

„(2) Fapta funcţionarului public care, în exercitarea serviciului, îngrădeşte exercitarea unui drept al unei persoane ori creează pentru aceasta o situaţie de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, origine etnică, limbă, religie, sex, orientare sexuală, apartenenţă politică, avere, vârstă, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA se pedepseşte cu închisoare de la o lună la un an sau cu amendă”.

Geniile juridice care au scris ordonanţa au ataşat aceluiaşi articol 297 un al treilea alineat, cu scopul de a exonera guvernul de un eventual abuz în serviciu pe care îl comitea exact prin emiterea ordonanţei: „(3) Dispoziţiile alin. (1) şi (2) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative”.

Pot înţelege că scopul autorilor a fost acela de a-i feri de incriminare pe cei care se încadrează la alineatul (1) şi că au extins clauza de exonerare şi la alineatul (2) dintr-o simplă rutină sau ca să nu sară în ochi tratamentul diferenţiat. Dar vă invit să faceţi următorul exerciţiu: citiţi împreună doar alineatele (2) şi (3).

Le-aţi citit? Ok. Acum, în această atmosferă în care toţi suntem mândri că suntem români, familia tradiţională obţine victorii după victorii prin instanţe, iar Soros este şi evreu, dar şi ungur, spuneţi-mi şi mie dacă nu cumva ar scăpa de orice pedeapsă penală un guvern care, într-o noapte, ar emite următoarea ordonanţă de urgenţă:

(1) Toţi ţiganii merg în tabără.

(2) Fiecare ţigan ia cu el, în mod obligatoriu, un evreu sau un ungur.

(3) Capacităţile de cazare se completează cu persoane care nu sunt: heterosexuale, ortodoxe, pesediste sau perfect sănătoase”.

Iar tabăra să fie denumită frumos, româneşte, Auşviţ. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite