Aurelia Cristea, după ce Dragnea le-a promis aleşilor că-i scapă de răspundere penală: Când vom înţelege că nu suntem stăpâni absoluţi pe banul public?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul deputat PSD Aurelia Cristea, care a demisionat din partid în semn de revoltă după ce Guvernul Grindeanu a adoptat celebra ordonanţă 13, critică intenţşia lui Liviu Drganea de a redefini în lege relaţia dintre legalitate şi oportunitate, astfel încât primarii să scape de răspundere penală.

„Ceauşescu a considerat oportun, în 1989, să dea ordin să se tragă în manifestanţi. O fi fost legal ? Când vom înţelege că odată ajunşi în funcţii publice nu suntem stăpâni absoluţi pe banul public şi pe destinul oamenilor? Suntem în serviciul public şi prin deciziile sau măsurile luate trebuie să livrăm cetăţenilor un grad înalt de satisfacţie, de mulţumire“, a scris Aurelia Cristea pe Facebook. 

„Oportunitatea nu exclude legalitatea şi cu atât mai puţin gradul de mulţumire al cetăţenilor. Adică satisfacţia că impozitele şi taxele pe care ei le plătesc sunt bine gestionate şi se întorc la ei sub forma unor servicii publice de calitate ( sănătate, educaţie, infrastructura......)“, a adăugat Aurelia Cristea.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, s-a angajat în faţa primarilor că Parlamentul va redefini în lege relaţia dintre legalitate şi oportunitate. În viziunea PSD, oportunitate înseamnă portiţa prin care se poate scăpa de răspunderea penală. Un exemplu elocvent este Ordonanţa 13, adoptată de Guvern tot pe criteriul „oportunităţii“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite