AUR strânge relaţiile cu partidele anti-UE. George Simion s-a întâlnit cu liderii partidului aflat la putere în Polonia şi cu conservatorii europeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion îi oferă unui politician polonez o hartă a României Mari. FOTO: Facebook George Simion
George Simion îi oferă unui politician polonez o hartă a României Mari. FOTO: Facebook George Simion

AUR a anunţat vineri, într-un comunicat, că strânge relaţiile cu partidele politice care aduc critici la adresa Uniunii Europene, Partidul Lege şi Justiţie din Polonia şi cu lideri ai grupului conservator din Parlamentul European.

Potrivit comunicatului AUR, George Simion a efectuat vizite în Polonia şi Belgia. Miercuri, la Varşovia, parlamentarul a avut întrevederi cu reprezentanţii partidelor de guvernare conservatoare: PiS (Partidul Lege şi Justiţie) şi Partidul Solidaritatea Poloneză. Întâlnirile cu conservatorii polonezi au vizat „viitorul Europei”, discutând despre proiectul de lege împotriva cenzurării internetului, dar şi situaţia companiilor de stat strategice „care în Polonia nu au fost vândute ca la noi”, după cum a afirmat Simion şi într-o postare pe Facebook.

„Polonezii, prin partidele de guvernare conservatoare, dar şi prin istoria comună pe care o au cu românii, prin interesele actuale pe care le au în regiune şi prin viitorul pe care ni-l dorim să fie comun, trebuie să fie aliaţii strategici ai României în zonă”, a declarat George Simion.

George Simion s-a întâlnit cu deputatul Janusz Kowalski, secretar de stat în Ministerul Activelor Statului, dar şi cu deputatul Radoslaw Fogiel, consilier al liderului PiS, Jarosław Kaczyński, şi responsabilul de relaţiile internaţionale al partidului care conduce Polonia. Simion i-a dăruit lui Fogiel o hartă a României Mari, când Polonia era vecină cu România Întregită la 1918, arată G4media.ro.

Liderul AUR a mai avut o serie de întâlniri şi joi, la Bruxelles, cu europarlamentari conservatori, cu care a discutat subiectul pachetului de mobilitate care afectează transportatorii români, al Pactului Verde european (Green Deal) care va vulnerabiliza sistemul naţional energetic, inclusiv prin închiderea termocentralelor, dar şi teme de actualitate ca instituirea unui paşaport de vaccinare sau cenzura practicată de Big Tech (Facebook, Twitter, YouTube).

În contextul unor astfel de deplasări, George Simion a anunţat că se afiliază la familia politică europeană a conservatorilor şi reformiştilor, de orientare centru-dreapta şi din care fac parte şi conservatorii polonezi, italieni, spanioli şi britanici, arată acelaşi comunicat AUR.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite