AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul responsabil moral” pentru tragediile din spitale

AUR solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul responsabil moral” pentru tragediile din spitale

Claudiu Tîrziu, George Simion FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Alianţa pentru Unirea Românilor a anunţat că solicită începerea urmăririi penale împotriva şefului DSU, Raed Arafat, pe care îl consideră „principalul responsabil moral” pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) solicită începerea urmăririi penale împotriva lui Raed Arafat, pe care îl consideră principalul responsabil moral pentru toate tragediile din ultimii ani petrecute în spitalele din ţară”, arată un comunicat de presă al formaţiunii.

Copreşedintele AUR Claudiu Tîrziu spune că DSU este structura cu atribuţii de „coordonare la nivel national” privind activităţile de „prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă”, argumentând că Raed Arafat „nu a mişcat un deget” pentru ca tragediile să nu se mai repete sau pentru găsirea vinovaţilor.

„Cei şapte oameni care au murit astăzi la secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa se adaugă altor zeci de bolnavi care au pierit cu zile în incendiile din unităţile spitaliceşti din România. Sunt zeci de victime şi, după atâta vreme, niciun vinovat. Şi de această dată, ca şi de fiecare dată până acum, domnul Arafat ridică din umeri şi promite că va analiza situaţia şi va lua măsuri dure. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă este structura operaţională cu atribuţii de coordonare la nivel naţional a activităţilor de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgenţă, în cadrul unităţilor şi compartimentelor de primire a urgenţelor. Cine este şeful DSU încă din ianuarie 2014? Domnul Raed Arafat. Acelaşi domn Arafat care a promis că vom afla vinovaţii de la Colectiv, de la Piatra Neamţ, de la Matei Balş, dar care nu a mişcat un deget în acest sens şi nici ca tragediile să nu se mai repete”, a transmis Claudiu Tîrziu.

George Simion spune că ŞEFUL DSU „trebuie să dea socoteală” pentru „complicitate”.

„Raed Arafat trebuie să plece acum! Şi nu doar să plece, ci şi să dea socoteală în faţa legii pentru incompetenţa, iresponsabilitatea lui şi complicitatea lui! Pentru oamenii care au murit în chinuri, sufocaţi şi arşi, pentru suferinţa provocată rudelor lor, vinovaţii trebuie să plătească! Iar mâine ieşim în stradă, aşa cum am făcut-o şi după Colectiv, pentru a ne arăta solidaritatea cu victimele nepăsării guvernanţilor. Ajunge cu atâtea sacrificii pe altarul incompetenţei”, a transmis copreşedintele AUR George Simion.

 Citeşte şi: Incendiu la Secţia ATI a Spitalului de Boli Infecţioase din Constanţa. Nouă pacienţi morţi. Planul Roşu a fost activat VIDEO


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările