AUR, protest în Parlament pentru scoaterea UDMR de la guvernare. Ciolacu: „Nu cred că Kelemen Hunor face politica Ungariei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lideri ai partidului AUR au protestat faţă de conduita UDMR FOTO news.ro
Lideri ai partidului AUR au protestat faţă de conduita UDMR FOTO news.ro

Parlamentarii AUR au protestat marţi, în faţa biroului şefului Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu. Formaţiunea a cerut scoaterea de la guvernare a membrilor UDMR, după o vizită privată a preşedintelui Ungariei în ţara noastră. În replică, liderul PSD a declarat că nu consideră că preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, face politica preşedintelui Ungariei.

Mai mulţi membrii AUR au organizat un protest la intrarea în biroul şefului Camerei Deputaţilor cu un banner pe care scria  „UDMR afară”. 

Parlamentarii au blocat uşa legând o panglică în culorile steagului Ungariei, potrivit imaginilor transmise de preşedintele AUR pe Facebook. 

„Părerea mea este că a fost o vizită total eronat gândită şi provocatoare. Am avut şi discuţii personale cu domnul Kelemen Hunor. Nu cred că totuşi domnul Kelemen Hunor face politica Ungariei şi a preşedintelui Ungariei. Aceasta este părerea mea”, a declarat şeful Camerei Deputaţilor, potrivit News.ro, fiind întrebat despre subiect. 

Liderul PSD a explicat că a existat un dialog corect prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

„Am văzut şi reacţia, cum este corect totuşi? Dorim să trăim în UE, dar vrem maimuţăreală şi ieşiri necontrolate care ştim că, în contextul războiului din Ucraina, sunt încurajate de către dictatorul Putin sau dorim totuşi un dialog corect cu instituţiile statului, prin Ministerul Afacerilor Externe şi am văzut un comunicat am ministrului Afacerilor Externe după vizita preşedintelui Ungariei”, a mai completat Ciolacu. 

Protestul AUR vine după ce formaţiunea politică a cerut explicaţii din partea premierului Nicolae Ciucă privind vizita preşedintelui Ungariei în România.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a oferit o replică unei postări a preşedintelui Ungariei, Katalin Novak, care afirma că prioritatea sa este să îi reprezinte pe toţi maghiarii. Ministerul român a precizat că că, potrivit dreptului internaţional, un stat nu poate să îşi aroge drepturi de orice fel în raport cu cetăţenii altui stat

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite