AUR iniţiază o lege anti-LGBT, similară cu cea adoptată de Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
George Simion, co-preşedinte AUR. FOTO: Facebook
George Simion, co-preşedinte AUR. FOTO: Facebook

AUR a început demersurile pentru elaborarea unei legi care „să limiteze reprezentarea sau promovarea în rândul minorilor a homosexualităţii şi a schimbării de sex”, în urma consultării cu membrii şi simpatizanţii formaţiunii. Copreşedintele partidului, George Simion, a transmis că, prin acest demers, îşi arată sprijinul pentru măsurile adoptate de guvernul de la Budapesta.

George Simion, liderul AUR, a transmis printr-un comunicat de presă că „peste 98% dintre membrii şi simpatizanţii” partidului susţin implementarea unei astfel de legislaţii, care să sprijine măsurile adoptate recent de Ungaria.

„... menite să apere copiii din grădiniţe şi şcoli. Prin acest demers suntem consecvenţi cu poziţiile exprimate recent, de sprijinire a măsurilor similare adoptate de guvernul de la Budapesta, urmând să avem consultări şi cu ceilalţi parteneri conservatori din Europa”, a transmis Simon.

Alianţa pentru Unirea Românilor vrea să priveze copiii românilor de convingerile comunităţii LGBTIQ.

„AUR susţine familia şi valorile creştine. Activiştii LGBTQI nu au ce căuta în şcolile şi în grădiniţele din România. Vrem să ferim copiii românilor de expunerea la o propagandă nepotrivită pentru vârsta lor”, a subliniat şi senatorul Claudiu Târziu, copreşedinte AUR. 

Ungaria a adoptat legea care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor

Ungaria a adoptat în luna iunie un text de lege care interzice „promovarea” homosexualităţii în rândul minorilor, provocând îngrijorarea apărătorilor drepturilor omului, pe fondul înmulţirii restricţiilor impuse de către guvernul condus de Viktor Orban persoanelor LGBTIQ.

Premierul maghiar Viktor Orban a introdus o serie de politici despre care spune că urmăresc să apere valorile creştine tradiţionale de liberalismul occidental, o mişcare ce a agravat tensiunile deja existente cu Bruxellesul. Comisia Europeană a contestat legalitatea legii pe care guvernul Orban a adoptat-o, susţinând că este discriminatorie şi încalcă valorile europene ale toleranţei şi ale libertăţii individuale.

Orban, care începe să se poziţioneze în vederea alegerilor de anul viitor, a declarat că drepturile comunităţii LGBTQ şi alte probleme sociale sunt lucruri asupra cărora decide guvernul şi că legea adoptată caută să protejeze copiii, nu să discrimineze persoanele de altă orientare sexuală. Orban intenţionează, de asemenea, să organizeze un referendum privind controversata lege.

Proceduri de infringement împotriva Ungariei şi Poloniei

Comisia Europeană va declanşa proceduri de infringement împotriva Ungariei şi Poloniei din cauza legislaţiei anti-LGBT şi a felului în care tratează aceste minorităţi, a transmis un comunicat de presă al CE. Budapesta şi Varşovia vor avea două luni la dispoziţie pentru a răspunde procedurilor iniţate de Bruxelles.

UDMR, cot la cot cu AUR pe tema LGBT

Un deputat UDMR a anunţat că a iniţiat un proiect anti-LGBTQ, asemănător cu cel din Ungaria şi aspru criticat de Comisia Europeană. Colegii de partid întârzie să ofere un răspuns concret cu privire la susţinerea proiectului pe motiv că nu au văzut încă textul. Cel care ar urma să propună proiectul în Parlament este Zakarias Zoltan, membru UDMR în Parlament şi reprezentant al Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT).

El a explicat pentru Europa Liberă că: „Proiectul de lege o să prevadă ca educaţia sexuală să fie făcută exclusiv în familie sau cu acordul părinţilor la şcoală”. Zakarias Zoltan şi-a exprimat şi neînţelegerea faţă de criticile aduse de Comisia Europeană. Potrivit deputatului, proiectul este pentru combaterea pedofiliei şi nu împotriva comunităţii LGBTQ. Proiectul este însă doar o propunere deocamdată. 

Vezi şi: UDMR împinge iar România în siajul lui Viktor Orban: acum, pe problema LGBTQ

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite