AUR, împărţit la vârf de varianta alegerii unui singur preşedinte. Târziu: „Nu agreez deloc autoritarismele şi spiritele dictatoriale”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhivă
FOTO: Arhivă

Schimbarea Statutului Alianţei pentru Unirea Românilor (AUR) astfel încât la viitorul Congres al formaţiunii să fie ales un singur preşedinte, variantă susţinută de George Simion, împarte părerile la nivelul conducerii partidului. Copreşedintele Claudiu Târziu susţine că actuala variantă de conducere, formată din trei persoane la vârful AUR, este cea mai bună pentru partid.

„Părerea mea este că această variantă de trei este optimă şi nu este o părere, ci o certitudine bazată pe realitate. A mers foarte bine, suntem într-un partid care a intrat cu această formulă de conducere în Parlament cu 10% şi care în primul an parlamentar a reuşit să depăşească 25% în opţiunile de vot. Prin urmare, nu văd niciun motiv să schimbăm formula de conducere. Ea funcţionează foarte bine, este echilibrată, a declarat Claudiu Târziu, contactat de „Adevărul”. 

Copreşedintele Alianţei a precizat că nu susţine varianta unui singur preşedinte şi că încă există dezbateri în partid pe acest subiect.

 „Există şi acest scenariu, cu un singur preşedinte, pe care eu nu am cum să îl îmbrăţişez. Şi pentru că sunt un om de echipă, care poate şi trebuie să acţioneze mai bine decât un singur om. Nu agreez deloc autoritarismele şi spiritele dictatoriale. Nu cred că asta este varianta câştigătoare. În plus, loviturile care vin inevitabil din partea partidului până la urmă îşi vor produce efectul. Când e un front mai larg, e mai greu să dobori trei sau zece oameni. Unul singur va fi copleşit de lovituri”, a mai transmis liderul AUR. 

De cealaltă parte, George Simion se arată convins de faptul că după Congresul din martie AUR va fi condus de o singură persoană. „O să fie un singur preşedinte la AUR, începând din 27 martie”, a declarat Simion, duminică, pentru „Adevărul”.

Totodată, cei doi lideri au avut declaraţii contradictorii şi cu privire la data la care va fi validat noul Statut al partidului, prin care se va stabili noua formă de conducere. În timp ce George Simion susţine că decizia va fi luată în două săptămâni, Claudiu Târziu a declarat faptul că o şedinţă a Consiliului Naţional de conducere, unde va fi validat noul statut, va avea loc peste o săptămână. „Vom vedea ce va stabili Consiliul Naţional de conducere, care se întruneşte peste o săptămână şi care trebuie să valideze noul statut, care va putea conţine această propunere (varianta unui singur preşedinte n.r.) sau nu, mai dezbatem intern până atunci. Dacă aceasta propunere va fi validată, vom intra în Congres pe 27 martie cu un nou statut. Eu sunt o voce, îmi spun punctul de vedere, dar mă supun majorităţii”, a mai afirmat Târziu.

Conducerea Alianţei pentru Unirea Românilor a decis organizarea unui Congres Extraordinar pe 27 martie, dată când va avea loc o reaşezare a funcţiilor de conducere, iar AUR va avea un singur lider, în locul troicii actuale, cu doi copreşedinti şi un preşedinte al Senatului. 

„Rămâne Congresul pe 27 martie. Este ziua unirii Basarabiei cu România, o zi importantă pentru mine şi pentru toată suflarea unionistă. Este oficial, pentru că este convocat statutar prin Biroul Naţional de conducere, întrunit majoritar seara trecută. Prin vot unanim s-a convocat acest Congres. O să avem o structură definită prin noul statut. Vom avea un singur preşedinte şi mai multe funcţii subsidiare. Secretarul general şi Secretariatul General vor fi alese prin vot al participanţilor”, a precizat George Simion pentru „Adevărul”. 

Vezi şi: AUR, Congres Extraordinar pe 27 martie. Varianta de conducere vehiculată: Simion, preşedinte, Târziu, preşedinte de onoare, Lavric, preşedinte al Senatului

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite