AUDIO Vanghelie despre colegii din PSD: Nişte lepre. Ce crezi că sunt îndrăgostit de Geoană? Are o grămadă de defecte.

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Vanghelie a negat o posibilă întâlnire cu Geoană şi cu Voicu
Marian Vanghelie a negat o posibilă întâlnire cu Geoană şi cu Voicu

Potrivit unei înregistrări postate pe blogul jurnalistului Victor Ciutacu, primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, un susţinător declarat al lui Mircea Geoană, l-a înjurat pe preşedintele PSD. După ce informaţiile au apărut în presă, Marian Vanghelie a spus că a fost o glumă la adresa preşedintelui.

Nişte lepre nenorocite. Tu crezi că-s îndrăgostit de Geoană? Ce-i gagică. Dă-l în p...mea, că are o grămadă de defecte! Da' e vorba de cum te uiţi tu în oglindă dimineaţa, înţelegi? Cum, mă, zici una şi pe urmă 'aoleo, voi sunteţi mai tari, sunt mâine cu voi!' Cum dracu, mă, frate, mă, io am fost vagabond pe bulevard, ăştia au fost la facultate şi nu au învăţat nimic, dă-i dracu'! Dă-i dracu' de idioţi, pe cuvântul meu că nu au învăţat nici principiile elementare ale bunului simţ! Nişte lepre! Ăştia îşi vând nevestele, ascultă-mă ce spun, ca să le dai o funcţie, îţi dă nevestele. De aia arată la Diaconescu, alea cu WC-urile", spune Vanghelie în înregistrarea postată de Ciutacu.

UPDATE Geoană: „Este un limbaj absolut intolerabil, să-şi ceară scuze!"

Preşedintele PSD Mircea Geoană a calificat limbajul folosit de Marian Vanghelie drept „absolut intolerabil”, apreciind că acesta va trebui să-şi ceară scuze "neîntârziat" în faţa colegilor pe care i-a jignit.

„Nu e vorba de mine, ci e vorba, în general, până la urmă de colegi”,  a adăugat el.

Liderul PSD a apreciat totodată că acest gen de limbaj trebuie să înceteze dacă acesta vrea să devină un lider cu adevărat respectat la nivel naţional.

UPDATE După ce au apărut în presă afirmaţiile sale, Marian Vanghelie a spus că a fost o glumă la adresa preşedintelui.

"Caracterul meu nu se schimbă. Eu nu sunt legat ombilical de Mircea Geoană... Eu am spus că îl votez pentru ca dimineţa când mă scol să nu îmi fie ruşine, nu ca alţii care erau lipiţi de el ca timbrul de scrisoare, iar a doua zi i-au cerut demisia.... Nu aţi înţeles că a fost o glumă. Era o discuţie înainte să intru în direct.... Am spus pur şi simplu, în spirit de glumă. Eram dezamăgit, în realitate, de anumiţi lideri din partid. În continuare îl susţin, nu am nici-o problemă", le-a spus Marian Vanghelie jurnaliştilor care l-au întrebat despre înregistrare.

Edilul sectorului 5 şi preşedinte al social-democraţilor din Capitală şi-a anunţat anterior sprijinul pentru Mircea Geoană la şefia PSD. Prin Marian Vanghelie, Mircea Geoană ar avea la congresul de sâmbătă sprijinul a 225 de delegaţi, adică aproape a şase parte din numărul total al reprezentanţilor din judeţe. Vezi aici.

Adrian Năstase a anunţat luni că se retrage din cursa pentru şefia PSD, nemulţumit că, la propunerea lui Mircea Geoană, CExN al PSD a hotărât  ca viitoarea conducere a partidului să fie aleasă prin votul pe echipe.

După anunţul lui Năstase, Marian Vanghelie a declarat că modul prin care se vor organiza alegerile este unul democratic şi i se datorează lui Mircea Geoană. "La noi în partid e vorba de democraţie. Ăsta e meritul lui Mircea Geoană. Ce vreţi mai democratic decât decizia luată prin vot. Avem o formulă dictatorială la Cotroceni, măcar în partid să avem democraţie".

De menţionat este şi faptul că Congresul de sămbătă, în care se va alege liderul PSD, va avea loc la Romexpo, acolo unde ani de-a rândul au fost organizate celebrele "Vanghelioane".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite