Atenţie la Liviu Dragnea!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cred, sunt aproape convins că Liviu Dragnea ne va face nişte surprize de proporţii, începând chiar cu viitorul apropiat. Le va face PSD-iştilor lui, în primul rând, şi îi va pune în încurcătură mare pe duşmanii lui politici, care nu vor şti niciodată precis cum ar fi mai bine să discute sau să se lupte cu el.

Cu Liviu Dragnea nu am vorbit vreodată tete-a-tete, nu-l cunosc personal, aşa că i-am făcut un "profil" din ceea ce am văzut în televizor şi din ce mi-au mai spus cei care îl ştiu bine sau chiar lucrează direct cu el. Pe aproape toţi ceilalţi lideri din prima linie i-am cunoscut personal de-a lungul vremii, pe unii chiar destul de bine, aşa că lor am putut să le desenez un profil "la primă mână", direct de la sursă.
 
Comparând aceste profiluri unul cu altul, exact aşa cum fac la birou zi de zi de zeci de ani încoace, ca să-mi câştig existenţa, văd ca cel al lui Liviu Dragnea iese mai tot timpul în faţa multor altora, oricum aş face calculele. Decât Ponta, pare să aibă un profil de lider incomparabil mai puternic şi mai bine conturat, cu excepţia dinţilor şi a îmbrăcămintei: vede mult mai multe dintr-o privire şi la o singură cuprindere a minţii, ştie care sunt lucrurile mari şi care sunt cele mici, e la mare distanţă când e vorba despre capacitatea de analiză şi de sinteză, înstinctul e mai puternic şi mai bine controlat. şi la fel iese dacă îl măsurăm cu mulţi dintre ceilalţi lideri politici din linia întâi, după cum am spus. E printre puţinii care poate face singur tot ceea ce are de făcut, ştie că e obligat să se descurce fără a se încrede prea tare în cei din jur, chiar foarte apropiaţi.
 
Şi-foarte important-spre diferenţă de aproape toţi cei din primul eşalon politic, are încă mult potenţial să-şi întărească profilul şi poziţia, e abia la jumătatea unui drum care, pentru "ceilalţi" de teapa lui, e la capăt. Cred că are inteligenţa şi răbdarea să-şi planifice cariera pe termen lung, şi că a şi făcut-o deja. Aşa că va face nişte "investiţii" costisitoare în curând, cu beneficii mari pentru el, personal, în viitor, însă care vor fi "plătite" de către alţii, şi asta începând chiar de acum. Fiindcă acum poate să le facă.

Sunt convins că are combinaţia ideală de cinism şi de inteligenţă cu care să îi facă pe toţi cei din jur să lucreze şi să se sacrifice în folosul lui personal, chiar fără să-şi dea prea bine seama. Şi că nu va ezita să sacrifice pe oricine va fi nevoie.

PSD-ul nu va mai fi ce a fost. Nu ştiu dacă va fi mai bine sau mai rău pentru noi, cetăţenii, nu ştiu ce intenţii are Dragnea, dacă lucrează doar pentru el, pentru ţara sau pentru amândouă, şi nici nu pot încerca să ghicesc acum. Toate versiunile par posibile. Oricum, însă, penelistii şi ceilalţi au deja în faţa (dar şi în spate!) un adversar incomparabil mai redutabil decât Ponta. Iar după ce va trece pe la dentist şi pe la croitor, şi îi va explica cineva şi cum stau lucrurile cu mustaţa în politică, atunci să vezi...

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite