Atenţie la declaraţiile lui Victor Ponta!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oricum am întoarce-o, Victor Ponta reprezintă principalul adversar, chiar duşman, pentru Liviu Dragnea. Şi nu pentru că ar fi un model de cinste şi probitate, un model de etică politică. Ci pentru că este un rezervor de informaţii din interiorul PSD şi din zona guvernării, cum nu cred că se mai poate lăuda altcineva.

 Despre păcatele şi eşecurile lui Victor Ponta, prietenia cu Erdogan şi atacurile contra DNA şi a justiţiei  în general, se pot scrie monografii. Dar acum este vorba de capacitatea sa de a-l demola pe Dragnea şi actuala guvernare.

Că Dragnea şi-a făcut-o singur când l-a marginalizat total pe Ponta, e altă poveste. Nu te porţi aşa cu un fost preşedinte de partid, cu un premier al partidului, fără să te aştepţi la urmări dintre cele mai urâte.

Victor Ponta a trecut la atacuri masive împotriva lui Dragnea şi a actualei guvernări

Eşecul economic al guvernării. Când un fost premier care a lucrat ani în şir cu bugetele ţării îţi spune că un miliard mai puţin la încasări şi 16 miliarde în plus la cheltuieli, comparativ cu 2016, reprezintă un dezastru economic, eşti atent la ce spune. Nu e vocea opoziţiei cârtitoare, a analiştilor mai mult sau mai puţin competenţi, este vocea unuia care cunoaşte situaţia reală a economiei din poziţia de fost premier până în 2015. Plus din sursele de informaţii directe pe care şi le-a păstrat în ministere.

Tot Victor Ponta mai spune că situaţia de la ministerul Apărării nu este unică, că mai multe alte instituţii sunt în situaţia de a nu-şi putea onora obligaţii elementare privind plata salariilor. Puse în oglindă cu declaraţiile premierului că va face o rectificare pozitivă, pe care o tot amână din iulie, parcă tot mai multă crezare îi dăm lui Victor Ponta. Cum să facă rectificare pozitivă când diferenţa între venituri şi cheltuieli este de 17 miliarde de lei? Ar fi un „viol” asupra aritmeticii...

Iată o altă apreciere semnată Victor Ponta:

„Fără rectificare, instituţiile care au cheltuieli mai decât s-a prevăzut rămân fără bani de salarii / sau programe gen «Start Up Nation» rămân vorbe goale pentru că au zero lei în Buget! Cât timp Bugetul şi rectificările se fac la Partid şi nu la Guvern, pregătiţi-vă să avem probleme din ce în ce mai mari!”.

Despre faptul că firma Tel Drum aparţine lui Dragnea

„Suntem foarte mulţi care ştim în mod direct chestia asta. Faptul că Liviu se poate duce la televizor şi atât de senin să spună că din 2004 nu a mai vorbit cu ei pe mine mă sperie (...)”.

Ştim că există un dosar pe rol la Parchetul General referitor la firma Tel Drum şi afacerile acestei firme cu statul. Dacă se va demonstra că dividendele au ajuns şi la Liviu Dragnea, lucrurile iau o întorsătură extrem de gravă pentru şeful PSD. În mod sigur, Ponta va fi chemat la Parchetul General să spună care sunt acele persoane care ştiu amănuntele afacerii Tel Drum.

Despre relaţia Liviu Dragnea-Sebastian Ghiţă

„Aia a fost o înţelegere între Dragnea şi Sebi Ghiţă. Şi anume: Liviu Dragnea i-a spus lui Sebi Ghiţă că mă lasă să-l ajut să intre şi el în Parlament şi Sebi Ghiţă i-a spus lui Dragnea că îl ajută cu RTV. Eu am fost de faţă la această discuţie. Ei fiind foarte buni prieteni, nu trebuia să-i pun eu în contact. Că după aia, după ce Sebi Ghiţă, săracul, a fugit şi Dragnea l-a păcălit, e o altă discuţie.

Dar a fost o înţelegere între un şef de partid şi un proprietar de televiziune, din care trebuiau să câştige amândoi. Că la toate înţelegerile cu Liviu Dragnea, a câştigat doar el.

Şi această declaraţie îl trimite în corzi pe Liviu Dragnea, mai ales în perspectiva readucerii lui Sebastian Ghiţă în ţară, când va trebui să dea explicaţii, eventual denunţuri, pentru a-şi salva pielea.

Opinia lui Ponta despre Dragnea

În ultimul timp, în manifestarea în partid, domnul Dragnea era un fel de Pablo Escobar, în manifestările economice este Hugo Chavez. Domnule, nu-şi poate lua şi un model care nu-i din America Latină? Să conduci o ţară doar cu secretară, şofer şi bodyguard nu merge.

Declaraţiile lui Ponta împotriva lui Dragnea sunt multe şi pe diferite subiecte. Faptul că o persoană care posedă informaţii de primă mână  îl duşmăneşte de moarte pe Dragnea, ar trebui să-i dea acestuia frisoane. Inclusiv în derularea anchetelor actuale sau viitoare, mărturiile lui Victor Ponta ar putea fi devastatoare pentru Dragnea.

Este posibil că Ponta să încerce să-şi spele astfel păcatele guvernării, şi să revină pe cai mari în politică în felul acesta, executându-l pe Dragnea. Mai ales că şi acuzaţiile pe care i le-au adus procurorii nu se prea susţin. Un dosar a fost deja închis.

Vom vedea din evoluţia ulterioară a evenimentelor dacă această ipoteză se susţine.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite