Atanasiu: Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei

Atanasiu: Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă pentru că PSD îl presează cu Legea amnistiei

Senatorul Teodor Atanasiu susţine că premierul Victor Ponta „se gândeşte foarte serios să se retragă“ pentru că PSD „îl presează“ cu Legea amnistiei şi a graţierii

Senatorul Teodor Atanasiu, preşedintele PNL Alba, susţine că premierul Victor Ponta „se gândeşte foarte serios să se retragă“ pentru că PSD „îl presează“ cu Legea amnistiei şi a graţierii, iar Uniunea Europeană îl presează, pe de altă parte, „ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege“.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Domnul Ponta se gândeşte foarte serios să se retragă. E puţin cam târziu în decembrie, dar e bine şi atunci. Şi se gândeşte dintr-un motiv foarte practic şi pragmatic: PSD îl presează puternic, fiindcă foarte mulţi din aleşii locali, primari, preşedinţi de CJ riscă să se confrunte cu justiţia şi să piardă această confruntare. Şi îl presează pe domnul Ponta cu Legea amnistiei şi a graţierii. Or, domnul Ponta mai are o presiune, din partea lumii democratice, a Uniunii Europene, care spune ca nu cumva să-l muşte şarpele şi să dea această lege. Şi atunci, prins între ciocan şi nicovală, a cedat şi a zis: «Domnule, plec şi lăsaţi-mă în pace». Pentru mine e o surprindere că a cedat aşa, unilateral, fiindcă domnul Ponta avea o înţelegere cu Traian Băsescu să facă un joc mai larg împreună, în care ei se înjurau din oră în oră, de dimineaţa până seara, ca să ocupe spaţiul public, astfel încât să nu se mai vadă nimeni de ei şi să ajungă în decembrie unul preşedinte şi altul prim-ministru“, a spus Teodor Atanasiu, potrivit Mediafax.
 
Liderul PNL Alba a adăugat că Victor Ponta a cedat pentru că PSD i-a spus că, dacă nu face ceea ce i se cere, adică nu dă Legea amnistiei şi a graţierii, va fi lăsat singur în campania electorală.
 
„Acum că domnul Ponta a cedat fiindcă PSD i-a spus: «Domnule, dacă nu se face ce cerem, adică Legea amnistiei şi a graţierii, du-te şi câştigă tu alegerile singur, fiindcă noi stăm acasă şi nu ieşim ca să vorbim cu oamenii să meargă la vot», în momentul acela domnul Ponta a cedat şi a spus: «Domnule, în decembrie mă întorc la familie. Am muncit destul în politică 13 ani, e vremea să mă întorc la familie». Domnul Ponta acum plăteşte exact ce a făcut. El a crezut că e şmecher când a scos PNL de la guvernare, a scos şi trei sferturi din PSD de la guvernare şi şi-a adus miniştri de casă, ai lui, personali. Nu PSD-işti, nu, prieteni, prietenii lui. Pe doamna de la Finanţe, pe domnii de la Energie, Justiţie. Când îţi faci jumătate de Guvern cu miniştri de casă, e normal să-ţi nemulţumeşti partidul şi e normal ca la un moment dat ăia să se răscoale“, a spus Teodor Atanasiu.
 
El a afirmat că, din câte a înţeles, sâmbătă, Liviu Dragnea i-a adus pe „răsculaţi“ să discute, la Braşov, „cum fac cu dosarele“. „Astăzi (sâmbătă - n.r.) am înţeles că i-a adus Dragnea pe răsculaţi la Braşov să discute despre cum fac cu dosarele. Fiindcă sunt mulţi. Aproape jumătate din preşedinţii lor de CJ-uri, cu o grămadă de primari. Li se înjumătăţeşte partidul, cel puţin în privinţa aleşilor locali. Şi asta pentru ei creează o mare problemă“, a conchis Atanasiu.
 
Liviu Dragnea se află, sâmbătă, la Poiana Braşov, unde se întâlneşte cu preşedinţii de organizaţii judeţene PSD şi cu coordonatorii de campanie.
 
Premierul Victor Ponta a scris, vineri, pe Facebook, că în noiembrie, după câştigarea „ultimei bătălii“, îşi doreşte să lase locul în politică altora, „mai tineri“, iar el să recupereze din timpul pe care în ultimii 13 ani nu l-a acordat familiei şi celorlalte părţi bune şi frumoase din viaţa sa.
 
„În urmă cu exact 13 ani, pe 4 aprilie 2001, Premierul Adrian Năstase m-a numit în funcţia de Şef al Corpului de Control al Guvernului! Şi atunci m-am gândit cu regret, dar şi cu mândrie, la cariera mea anterioară de magistrat, dar aşa am crezut că pot să fac mai mult din ce mi-am propus în viaţă. Am încercat în toată această perioadă să folosesc poziţiile publice ocupate (secretar de stat, ministru, deputat, Prim-Ministru) pentru a schimba în bine ţara în care eu şi familia mea ne-am născut şi în care o să trăim tot timpul, cu bune şi cu rele. Cred că acest an este cel mai greu dintre toţi anii de până acum (plin de abuzuri, persecuţii politice, calomnii, nedreptăţi, trădari şi dezamăgiri) - dar şi miza sa este enormă!“, scria Ponta în mesajul postat pe pagina sa de Facebook.

Mai puteţi citi: 

Dragnea: Ponta se retrage din disputa politică şi poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni. Vicepremierul Liviu Dragnea a declarat, sâmbătă, la Poiana Braşov, că mass-media au interpretat greşit postarea făcută de Victor Ponta pe Facebook, susţinând că acesta nu se referă la retragerea din viaţa politică, ci „din disputa politică“, adăugând: „Poate se gândeşte să se retragă la Cotroceni“.

Crin Antonescu, la Sibiu: „Cică Ponta se retrage din politică.Unii n-au nici candidat la Preşedinţie, în vreme ce eu am deja şi prim-ministru”. Prezent la Sibiu, la lansarea candidaţilor PNL pentru alegerile europarlamentare, Crin Antonescu a spus că formaţiunea pe care o conduce îşi propune să obţină la alegerile europarlamentare un scor de 25%.
 
Blaga despre posibila retragere a lui Ponta din politică: „El minte şi când respiră”. Preşedintele PDL, Vasile Blaga, prezent la Sibiu cu ocazia unei dezbateri organizate pe teme de educaţie, a declarat că nu crede că premierul Victor Ponta se va retrage din politică în curând, aşa cum acesta anunţase pe Facebook.
 
Ponta a decis să candideze la Preşedinţie? „Las locul tinerilor după alegerile prezidenţiale“. Premierul Victor Ponta a anunţat vineri, pe pagina sa de Facebook, că intenţionează să se retragă din politică pentru a lăsa loc tinerilor după alegerile prezidenţiale, ceea ce înseamnă că, cel mai probabil, va intra în cursa pentru Preşedinţie.

Banditism de stat în Parlament. Ce scrie în legea pentru eliberarea corupţilor. Dedicaţie pentru Năstase. Parlamentarii pregătesc să voteze o scandaloasă lege de amnistiere şi de graţiere, în urma căreia poate fi distrusă toată lupta împotriva corupţiei din ultimii opt ani. O cohortă de demnitari judecaţi sau condamnaţi pentru corupţie scapă de puşcărie, iar unii dintre ei rămân şi cu cazierul curat. „Adevărul” vă arată cum ar urma să „lucreze” această lege în folosul infractorilor cu gulere albe 

Parlamentul pune la cale graţierea corupţilorDeputaţii Mădălin Voicu (PSD) şi Nicolae Păun (Partida Romilor) recidivează cu un scandalos proiect de lege, pe care au mai încercat să-l pună pe agenda Parlamentului şi în toamna anului trecut

Amnistia: obiectiv prioritar al programului secret de guvernareDevine pe zi ce trece tot mai evident că proiectul de lege privind amnistia şi graţierea, care a fost la un pas de a fi votat în „marţea neagră”, nu a fost un episod trecător, o zgoandă de-a lui Zgonea, o pierdere temporară a raţiunii din partea deputaţilor, datorată condiţiilor grele de muncă (noaptea, pe furiş). Ci e un obiectiv prioritar din programul secret de guvernare. Iar Crin Antonescu, cu sadism şi răbdare, a început desecretizarea.

Antonescu: Ponta minte când spune că eu am iniţiat legea amnistiei. Este scandalosPreşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că premierul Victor Ponta a minţit ieri în plenul Parlamentului când a spus că "Relu Fenechiu şi Crin Antonescu au propus legea amnistiei".

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: