Atanasiu: Imediat după alegerile europarlamentare trebuie unificată dreapta, PNL cu PDL, fără partidul domnului Băsescu

Atanasiu: Imediat după alegerile europarlamentare trebuie unificată dreapta, PNL cu PDL, fără partidul domnului Băsescu

Senatorul Teodor Atanasiu (PNL) a spus că dreapta politică are capacitatea să câştige orice tip de alegeri, iar pentru a câştiga alegerile prezidenţiale trebuie făcută unificarea dreptei imediat după europarlamentare

Senatorul Teodor Atanasiu, preşedinte al PNL Alba, a declarat că imediat după alegerile europarlamentare trebuie făcută unificarea dreptei pentru câştigarea alegerilor prezidenţiale, iar unificare trebuie să fie între PNL şi PDL, nu cu „partidul domnului Băsescu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Senatorul liberal Teodor Atanasiu a afirmat, într-o conferinţă de presă, că dreapta politică trebuie reunificată deoarece nu poate fi lăsată stânga cu un singur partid puternic şi dreapta - fărâmiţată, potrivit Mediafax.
 
„Dreapta politică trebuie reunificată. Nu poţi să laşi stânga cu un singur partid puternic şi dreapta - fărâmiţată. Or, unificarea dreptei nu se face spărgând PD în patru şi după aceea adunându-l înapoi. Aia nu este unificarea dreptei. Unificarea dreptei este unificând PNL cu PDL. Din momentul acela, o să ai şi un partid de dreapta puternic, mult mai puternic decât PSD, cu peste jumătate din primarii României în interiorul acestui partid, un partid care practic la nivel local poate câştiga orice alegere“, a afirmat Teodor Atanasiu.
 
El a adăugat că dreapta politică are capacitatea să câştige orice tip de alegeri, precizând că pentru a câştiga alegerile prezidenţiale trebuie făcută unificarea dreptei imediat după europarlamentare.
 
„Dacă ai capacitatea să-ţi desemnezi bine şi candidaţii pentru celelalte alegeri, poţi să ai succes în orice tip de alegere, că e parlamentară, că e prezidenţială. Or, pentru noi, pentru alegerile prezidenţiale din toamnă, eu personal - că nu am discutat acest lucru în partid şi nu s-a votat în Partidul Naţional Liberal nimic - eu personal consider că trebuie imediat după europarlamentare făcută unificarea dreptei pentru a câştiga alegerile prezidenţiale. Dar unificarea aceasta, repet, PNL cu PDL, nu alte... nu cu partidul domnului Băsescu. Partidul domnului Băsescu să-şi continue joaca cu domnul Ponta şi înjurăturile unul la adresa altuia pentru a se sprijini electoral unul pe altul. Văd că Ponta consideră că câştigă voturi înjurându-l pe Băsescu şi Băsescu câştigă voturi înjurând pe Ponta, ei fiind, de fapt, înţeleşi“, a susţinut Atanasiu.
 
Preşedintele PNL Alba a spus că speră ca PMP, pe care îl consideră „partidul domnului Băsescu“, să piardă cu succes la alegerile din acest an.
 
Întrebat dacă unificarea dreptei ar trebui făcută prin absorţia PDL de către PNL, Atanasiu a răspuns că nu trebuie o absorbţie, ci o fuziune a celor două partide.
 
„Nu o absorbţie, fuziune. Fuziune înseamnă să fim parteneri egali, dar fuziunea dreptei nu se face în afara PNL, fiind singurul partid istoric şi consacrat de dreapta“, a mai spus liderul PNL Alba.
Mai puteţi citi:  
 
Parlamentul, transformat în Adunare Constituantă? Crin: Au existat discuţii în USL. Cât de fezabilă este această ideeSenatorul PSD Ovidiu Donţu va propune, în prima şedinţă a Comisiei de revizuire a Constituţiei, transformarea Parlamentului în Adunare Constituantă. Iniţiativa lui Donţu nu l-a surprins pe preşedintele forului, Crin Antonescu, care a recunoscut că au existat discuţii în interiorul USL cu privire la această mutare. Monarhiştii ies mâine în stradă pentru a cere Parlamentului să se transforme în Adunare Cosntituantă.
 
PNL îi cere lui Ponta să-şi demită consilierul. Dragnea despre declaraţiile lui Blănculescu: „Nu numai copiii spun lucruri trăznite“. Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut vineri premierului Victor Ponta să-l demită pe consilierul său onorific Ionel Blănculescu, în urma declaraţiilor făcute în legătură cu NATO şi prezenţa militarilor americani în România. Vicepremierul Liviu Dragnea a admis că declaraţiile lui Blănculescu pot să intre în categoria lucrurilor trăznite, dar fără să spună dacă se va lua o măsură împotriva lui Blănculescu.
 
Antonescu: Şeful de Informaţii al Armatei va fi numit direct de premier, până acum era numit de ministrul Apărării. Preşedintele PNL Crin Antonescu i-a cerut vineri premierului Victor Ponta să-l demită pe Ionel Blănculescu, consilier onorific al prim-ministrului, în urma declaraţiilor privind mişcările de trupe în cadrul NATO. Totodată, şeful PNL a atras atenţia asupra unui proiect de lege al PSD, prin care şeful Armatei este numit direct de premier, şi nu de ministrul Apărării.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: