Atac PDL la Prinţul Duda: "Cât timp face politici în numele Casei Regale, mama mea nu mai cântă «Trăiască regele»"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL, Dorin Florea, a declarat marţi, ca reacţie la discursul susţinut de Regele Mihai, că monarhia a fost "un factor extraordinar de pozitiv şi un factor de stabilitate" în viaţa politică românească, dar l-a atacat dur pe prinţul Radu Duda.

"Prinţul Duda, din punctul meu de vedere, aduce mari deservicii Casei Regale.L-am cunoscut personal. Cât timp el face politici în numele Casei Regale, din păcate, Regele Mihai I trebuie să deconteze şi e păcat. Strategia pe care o face domnul Duda lasă un gust amar monarhiştilor.Eu nu sunt monarhist, mama mea a fost, dar cât timp Duda face politici în numele Casei Regale mama nu mai cântă «Trăiască Regele»", a spus el, pentru Mediafax.

Citeşte şi: EXCLUSIV Culisele noului atac al lui Băsescu la Rege

Băsescu: Duda nu are simţul ridicolului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat la 21 septembrie, referindu-se la principele Radu, că joacă un rol de prinţ-consort, nu are simţul ridicolului şi nu are habar despre prevederile Constituţiei legate de posibilitatea schimbării formei de guvernământ.

"Nu mă pot face să nu văd că domnul Duda joacă un rol de prinţ-consort sau ce Dumnezeu face. Sau cum credeţi că un şef al statului României, care este obligat prin atitudine şi faptă să apere Constituţia, poate tolera afirmaţiile domnului Duda de la un post de teleziune...", a spus Băsescu la B1TV. Preşedintele a menţionat că principele Radu a mai declarat, într-o emisiune televizată, că "prevederile din Constituţie sunt trucuri juridice".

"Păi ţara asta s-a sprijinit pe Constituţie din 1992 până acum, abuzurile au fost stopate prin prevederile acestei Constituţii. Sau «Aşa cum există un articol care spune că articolul 1 nu poate fi schimbat, poate fi scris un alt articol care să prevadă că poate fi schimbat articolul 1 al Constituţiei». Deci domnul Duda habar nu are ce scrie în Constituţia României", a spus şeful statului.

Băsescu a ţinut să menţioneze că principele Radu este "un actor, care şi-a asumat un rol" şi care nu are "simţul ridicolului".

De asemenea, Băsescu a ţinut să menţioneze că principele Radu anunţase că doreşte să candideze la Preşedinţie, după care s-a retras. "Să se hotărască", a spus Băsescu.

Senator PDL: L-am aplaudat pe Rege din suflet!

Ce au făcut Băsescu, Boc şi Anastase în timpul discursului Regelui.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite