Traian Băsescu, primele declaraţii: "S-a produs brusc un proces de izolare a României"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte marţi dimineaţă cu ambasadorii români   FOTO: Mediafax
Preşedintele Traian Băsescu se întâlneşte marţi dimineaţă cu ambasadorii români   FOTO: Mediafax

Preşedintele Traian Băsescu participă, la această oră, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, unde susţine un discurs în faţa diplomaţilor, primul de la întoarcerea la Palatul Cotroceni. "În perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă", a afirmat preşedintele în faţa ambasadorilor români prezenţi la reuniune.

Potrivit Administraţiei Prezidenţiale, preşedintele Traian Băsescu participă la Reuniunea anuală a Diplomaţiei Române. Consilierul prezidenţial Cristian Diaconescu a explicat duminică seara, la B1TV că şeful statului îi va primit marţi, la Palatul Cotroceni, pe ambasadorii români. 

"Sigur că există o serie de elemente de mesaj pe care şeful statului le va transmite, având însă în vedere mai ales dimensiunile de politică externă pe care Preşedinţia urmează să le susţină în anul 2013 şi ceea ce reprezintă teme fundamentale de politică externă, pe care, România de data aceasta, trebuie să le parcurgă în acest an", a explicat Cristian Diaconescu. 

La ora 13.00, preşedintele îl va primi la Palatul Cotroceni pe ambasadorul Lamberto Zannier, secretarul general al OSCE. Şi la această întâlnire, presa va avea "oportunităţi de imagine", după cum a anunţat Administraţia Prezidenţială. 

De la ora 15.00, preşedintele Traian Băsescu urmează să primească şi o delegaţie a companiilor Exxon Mobil şi OMV - Petrom.

Preşedintele Traian Băsescu s-a întors pe 28 august la Palatul Cotroceni, după 52 de zile de suspendare din funcţie, reluându-şi astfel mandatul câştigat în urma alegerilor prezidenţiale din 2009.

Întoarcerea lui Băsescu la Cotroceni a avut loc după ce, pe 27 august, Parlamentul a luat act de decizia Curţii Constituţionale privind invalidarea referendumului de pe 29 iulie.

Pe 6 iulie, Parlamentul a decis suspendarea din funcţie a şefului statului. Liberalul Crin Antonescu, care deţine funcţia de preşedinte al Senatului, a devenit, după suspendarea lui Băsescu, preşedintele interimar al României.

Urmăreşte principalele declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite