Aspazia Cojocaru, judecătoarea CCR care a înclinat balanţa la referendumul de demitere al preşedintelui, ar putea intra în PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului preşedintelui FOTO Arhiva Adevărul
Aspazia Cojocaru a votat pentru invalidarea referendumului preşedintelui FOTO Arhiva Adevărul

Aspazia Cojocaru, fost judecător al Curţii Constituţionale, şi-a exprimat intenţia de a intra în PNL, potrivit vicepreşedintelui PNL, Florin Ţurcanu, liderul liberal din Botoşani.

„Doamna Aspazia Cojocaru este de loc din Botoşani, fiind botoşăneancă vă daţi seama că am avut şi avem un dialog. Astăzi dimineaţă, pe la orele 9.20, am avut un dialog cu doamna Aspazia Cojocaru şi printre alte discuţii legate de judeţul Botoşani, dumneaei şi-a arătat disponibilitatea de a face parte din PNL. Din punctul meu de vedere, în ceea ce priveşte organizaţia PNL, Botoşani, este clar că răspund pozitiv, mă onorează şi îi mulţumesc doamnei că a ales PNL. Având în vedere că domnia sa are locuinţă şi la Botoşani şi la Bucureşti , voi mai avea încă o discuţie cu conducerea partidului după alegeri, să vedem care este posibilitatea de implicare şi la nivel naţional când dumneaei stă în Bucureşti”, a declarat, pentru gândul, vicepreşedintele PNL Florin Ţurcanu.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, spune că Aspazia Cojocaru nu a devenit membru al partidului deocamdată, iar la centru nu a fost discutată niciodată o eventuală apartenenţă a acesteia la PNL.

„Doamna Aspazia Cojocaru nu a devenit membru al Partidului Naţional Liberal şi niciodată nu a fost discutată în cadrul conducerii Partidului Naţional Liberal o eventuală apartenenţă a ei la PNL. Prin urmare, în acest moment nu are sens să discutăm situaţii viitoare, ipotetice“, se arată într-un comunicat de presă semnat de Cristina Pocora.

Aspazia Cojocaru a făcut parte din completul de nouă judecători ai Curţii Constituţionale care au votat pentru validarea referendumului de demitere al preşedintelui în 2012. Propusă de PSD la CCR, Aspazia Cojocaru a votat pentru invlidarea referendumului, potrivit judecătorului Ion Predescu. CCR a invalidat, cu 6 voturi la 3, referendumul de demitere a preşedintelui Traian Băsescu, desfăşurat în din 29 iulie. Magistraţii au contatat că nu s-a întrunit cvorumul necesar validării.

Citeşte şi:

Victor Ponta: 2 ani la putere. Puncte tari şi puncte slabe ale guvernării

Acum exact doi ani, Victor Ponta primea votul de încredere al Parlamentului, ca premier al USL, după ce o moţiune de cenzură debarcase Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. “Adevărul” vă prezintă o retrospectivă a celor trei guverne conduse de Victor Ponta în aceşti doi ani

Liberalii pierd teren înainte de europarlamentare: încă un primar PNL a dezertat la PSD

Campania electorală pentru europarlamentare a început cu probleme pentru PNL, după ce mai mulţi membri ai formaţiunii au plecat din partid.

Ovidiu Silaghi va candida pentru un loc în Parlament din partea PSD. Ponta: Am semnat pentru Silaghi

Fostul ministru al Transporturilor, liberalul Ovidiu Silaghi, va candida la alegerile parlamentare parţiale din partea PSD, având susţinerea premierului Victor Ponta.

Antonescu, despre Ponta: „E un om inteligent“

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, în cadrul discursului susţinut la întrunirea Delegaţiei Permanente Teritoriale PNL Tulcea, că asocierea cu PSD s-a bazat, printre altele, pe inteligenţa liderului social-democrat, Victor Ponta.


 


 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite