Asalt politic pesedist

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nu voi mai risipi nici prea mult timp, nici prea mult spaţiu pentru a mai scrie ceva despre crasul deficit de caracter, de onoare şi de demnitate al doamnei Irina Radu. Insa care, începând de ieri, nu ştiu foarte bine pentru câte zile sau câte luni, a acceptat să îşi mai pună o dată în cui bruma de onoare ce i-a mai rămas. Dacă i-a mai rămas ceva prin tolbă, că prin fiinţă mă tem că stocul e demult epuizat.

Şi aceasta numai şi numai spre a mai putea să îşi aşeze o dată dosul pe fotoliul de preşedinte-director general al TVR. Devenind nu complicele, că ar fi prea mult pentru condiţia ei şi mini-anvergura ei profesională, ci numai instrumentul hoardei parlamentare PSD şi a aliaţilor săi. Acea hoardă care a dus la îndeplinire ordinul lui Dragnea, Ponta şi a altora asemenea lor, de a pune mâna iarăşi pe TVR. Pe care sus-numiţii şi alţii ca ei plănuiesc să o stoarcă,  de ultimele forţe, în lupta electorală.

Doamna Radu, altminteri o non-persona, a fost, este, aşa cum spuneam, doar scula cu care hoarda în cauză, forţând a nu ştiu câta oară lege scrisă şi legea morală, normele vieţii morale şi ale conduitei democratice, a pus mâna pe TVR. Şi chiar dacă nu vreau să îi acord prea multă importanţă respectivei scule, nu pot să nu observ că, în imoralitatea ei esenţială, doamna Radu nu s-a putut abţine să nu îşi marcheze jenanta înscăunare printr-un strigăt de victorie. Asemănător celor scos de jivinele ce îşi savurează prada înainte de a o devora cu totul. Strigătul luând forma unui mail intern pe care sus-numita cetăţeană l-a trimis tuturor angajaţilor din TVR, chipurile pentru a linişti spiritele acelor teverişti care mai au încă un pic de coloană vertebrală şi ar fi dorit să protesteze faţă de lovitura parlamentară prin care comunistoidul PSD şi-a impus servul în fruntea unei instituţii adusă la faliment. În realitate, mailul în cauză a fost doar mijlocul prin care servul în cauză a încercat să se prezinte drept jupân.

Ce să semnifice însă, oare, înverşunarea cu care PSD şi aliaţii săi mai vechi, precum ALDE şi UNPR, sau de conjunctură, aşa cum se pare că a fost UDMR-ul, a dus ieri lupta pentru TVR? Să fie vorba doar despre reconfirmarea faptului că nu îi place să piardă? Sau că, aşa după cum lăsa să înţeleagă în urmă cu câteva zile resuscitatul din mormântul civil şi politic Victor Ponta, TVR mai este încă o miză? E vorba, cred, despre mult mai mult.

1. Mai întâi că PSD-ului îi e specific pe mai departe, cred chiar că şi pe viaţă, sloganul „până aici democraţia şi de-aicea Mănâşturul” şi că întregul partid condus încă de condamnatul penal pe nume Dragnea Liviu nu este nimic altceva decât un dizgraţios, bubos şi urât mirositor Mănăştur politic. Statut, altminteri arhicunoscut, periodic negat prin vorbe, dar sistematic reconfirmat prin fapte.

2. Că aceluiaşi PSD puţin îi pasă că şi din cauza indiferenţei criminale a guvernului aruncat la coşul de gunoi, acolo unde de mult îi era locul pe 4 noiembrie 2015, guvern controlat de el şi condus de multiplul certat penal şi megaplagiatorul penal ce răspunde la numele de Ponta Victor Viorel, TVR a ajuns la situaţia tragică în care se află azi. Guvernul lui Ponta şi al confraţilor săi de haiducie şi nermernicie politică nu a adoptat în anii în care s-a aflat la putere nici un proiect de lege sau de ordonanţă de urgenţă prin care ar fi putut încerca salvarea TVR. Deşi numitul Ponta Victor şi-a pus, în iunie 2012, semnătura înflorită de statutul de doctor în fals pe un memorandum ce prevedea astfel de măsuri.

3. Că PSD va folosi aceste ultime luni de până la alegerile legislative din toamnă spre a-şi vedea satisfăcute toate poftele sale anti-democratice. Antrenându-se pentru altele mult mai mari pe care sigur le va făuri îndată ce va redobândi puterea. Că Dragnea şi compania vor să obţină profit maxim din habarnamismul şi adormirea politică a liberalilor şi a co-preşedinţilor săi ca şi de incapacitatea de reacţie a tot mai debilitatului guvern condus de dl Dacian Cioloş, forţând  toate normele vieţii democratice şi parlamentare în vederea adoptării unor legi conforme intereselor sale.

4. Că aceste interese vizează prioritar anihilarea justiţiei, având drept consecinţă salvarea şi întărirea vârfurilor personalului politic pesedist. Format pe mai departe în principal din penali precum Dragnea şi Ponta sau grobieni asemenea culturnicului Georgică Severin. Astfel încât să-i poată prezenta drept prospături şi folosi pe mai departe în aparatul viitoarei guvernări. Care pe zi ce trece se dovedeşte a fi o tristă certitudine având în vedere nu doar sondajele, ci şi deruta liberală vizibilă cu ochiul liber.

5. Că PSD, conştient fiind că nu va putea totuşi obţine în alegeri mai mult de 40% şi că pentru a forţa ajungerea la guvernare nu îi ajung doar procentele şi mandatele ce vor fi dobândite de indistinctul ALDE, UNPR-ul fiind fără şanse de a accede în Parlament, a început deja să îşi caute şi alţi aliaţi.

6. Că sătui de atâta opoziţie şi dornici să se înfrunte iar din hălcile de carne macră ale guvernării, liderii UDMR sunt pe punctul de a spune „da”. Conjunctura de marţi, de la alegerea frauduloasă a numitei Radu Irina, nefiind decât rodajul unui posibil mariaj  de ceva mai lungă durată. UDMR, ştim bine, fiind un profesionist al nunţilor şi divorţurilor politice cu repetiţie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite