Aripa Blaga se încălzeşte pentru PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Desen realizat de Vali Ivan
Desen realizat de Vali Ivan

„Locotenenţii“ lui Vasile Blaga, vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu şi liderul organizaţiei Sector 4, Romeo Raicu, sunt tot mai atraşi de o posibilă colaborare cu PNL.

După ce, săptămâna trecută, Vasile Blaga a fost părăsit de unul dintre principalii săi susţinători, Mihai Stănişoară, care şi-a mutat carnetul la PNL, şi alţi oameni de bază ai “Buldogului” insistă acum pentru o alianţă cu liberalii. 

Vicepreşedintele PDL, Cristian Boureanu, unul dintre cei mai aprigi susţinători ai lui Vasile Blaga, a declarat, într-o intervenţie la România TV, că şi-ar dori un singur partid pe dreapta eşichierului politic. „Dacă PDL şi PNL au un proiect comun, nu văd care e problema. Aş vrea să avem un mare partid pe dreapta şi unul care să reprezinte stânga modernă”. Boureanu a lansat încă două nume care susţin apropierea PDL de liberali. „Şi alţi colegi au aceeaşi idee: Romeo Raicu, Vasile Blaga, etc. (...) Proiectul este foarte serios“, a insistat Boureanu.

Dacă PDL şi PNL au un proiect comun, nu văd care e problema. Cristian Boureanu, vicepreşedinte PDL

Crin Antonescu, reevaluat
Vicepreşedinte al PDL, Boureanu şi-a nuanţat poziţia şi faţă de Crin Antonescu, liderul PNL. Altădată critic, Boureanu l-a caracterizat pe Antonescu drept un lider susţinut de partid şi, totodată, un om de dreapta.
Ipoteza lansată de Boureanu nu-i este străină actualului preşedinte democrat-liberal. Vasile Blaga vehiculase, săptămâna trecută, ipoteza apropierii dintre PNL şi PDL. „Evident că mi se pare foarte firească o alianţă cu PNL, o alianţă care a mai fost şi care a avut rezultate bune. În niciun caz nu văd o alianţă cu Dan Diaconescu. Liberalii sunt ideologic de dreapta“, a spus, recent, preşedintele PDL.

Axa Blaga- Stănişoară-Raicu

Aşa cum puncta Cristian Boureanu, o altă voce din anturajul lui Vasile Blaga mizează pe apropierea de liberali. Romeo Raicu, preşedintele PDL Sector 4, este unul dintre susţinătorii de notorietate ai lui Vasile Blaga la şefia partidului. Semnatar al moţiunii lui Vasile Blaga şi apropiat al lui Mihai Stănişoară, şeful de la organizaţia Sectorului 4 a subliniat că este important să se demareze demersul politic al reapropierii de liberali.

„Principala obligaţie a viitoarei conduceri este reconstituirea Dreptei. Trebuie încetate experienţele cu partidele mici, care nu au decât un singur membru. Dreapta nu poate fi reconstruită decât cu PNL, cu care trebuie să ne armonizăm acţiunea politică viitoare”, a clamat Raicu, în urmă cu câteva săptămâni.

Udrea insistă pentru reformă
Rivală a lui Blaga pentru şefia PDL, Elena Udrea avertizează că partidul trebuie să-şi rezolve mai întâi chestiunile interne. Udrea îi mai transmite actualului preşedinte că PDL nu poate creşte de la sine.

„ Partidul trebuie să-şi rezolve mai întâi problemele proprii, să se reformeze, să se înnoiască şi să se întărească din interior. Să se prezinte ca o alternativă reală la un USL incompetent şi corupt. Faptul că românii îşi vor fi dat seama de minciunile USL nu înseamnă că PDL va creşte de la sine, aşa cum speră actualul preşedinte al partidului. Se creează o oportunitate pentru noi, dar mai trebuie să o şi fructificăm“, notează Udrea pe blogul personal.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite