Ar accepta Corina Creţu să fie premier? Răspunsul comisarului european

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corina Creţu
Corina Creţu

Comisarul european Corina Creţu a afirmat, într-un interviu pentru România Tv, că nu i s-a propus să fie premier şi că această funcţie nu intră în calculele ei de viitor. Corina Creţu susţine că ar vrea să fie în continuare comisar european.

"Nu, şi îmi doresc să lucrez ca şi comisar. Nu, nu intră în niciun caz în calculele mele de viitor. Eu le mulţumesc tuturor care mă consideră capabilă de acest lucru. În primul rând, vreau să îi mulţumesc mult dl Victor Ponta. Nu intră în calculele mele să fiu prim-ministru. Vreau să îi urez succes. Dar pe de altă parte am văzut că şi domnul Băsescu a vehiculat numele meu. Eu am o altă treabă importantă pentru România. Ştiţi bine că nu a agreat numirea mea. Eu am această responsabilitate faţă de România şi faţă de români, nu faţă de Guvern, nui faţă de partide", a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu, într-un interviu acordat postului România Tv.

Aceasta a transmis un mesaj pentru Guvern, în contextul tensiunilor care au apărut în ultima perioadă între comisarul european şi Executiv, precizând că vrea să reia discuţiile "cu cifrele pe masă".

"Vreau să dau un mesaj pentru Guvern, haideţi să reluăm discuţiile cu cifrele pe masă. Haideţi să vedem de ce investiţiile prin fonduri nerambursabile nu ar fi mai bune decât cele prin parteneriat-privat. O ţară trebuie să-şi epuizeze aceste resurse care vin gratuit şi apoi să meargă cu altele sau să meargă în paralel cu parteneriatele public-private", a completat Creţu.

Întrebată de ce crede că a fost atacată de unii colegi de partid, Corina Creţu a răspuns: "Nu ştiu, poate sunt nişte calcule politice. Nu îmi dau seama. Am fost foarte afectată. Am fost numită trădătoare de ţară şi aşa mai departe. Pe mine mă interesează ca aceste proiecte să se realizeze. Vreau să ne aşezăm la masă şi să discutăm exact".

Fostul prim-ministru Victor Ponta a înaintat în mai multe rânduri numele Corinei Creţu pentru funcţia de premier, de la 1 ianuarie 2019, când România va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite