Apel către partide, politicieni, sindicate, oameni de afaceri. Daţi înapoi românilor măcar o parte din ce v-au dat ei!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prietenul la nevoie se cunoaşte! Dar bogaţii, cei care şi-au adunat averile din munca oamenilor simpli, când se cunosc? Partidele au primit, din pixul lul Dragnea, sute de milioane de euro, ca să ce? Să ne lase în bătaia vântului când a venit criza! Nu mai vorbesc de miliardele obţinute din contracte cu statul. Doar sindicatele din învăţământ încasează 20 de milioane de euro pe an de la profesori. Scoateţi banii, şi ajutaţi oamenii sărmani!

Vila lui Codrin Stefanescu, din Cotroceni. Sursa: Mediafax

Ştim cum v-aţi îmbogăţit. Este momentul să ne daţi înapoi o parte din ce ne-aţi luat!

Câteva truisme, le ştim cu toţii. Partidele s-au îmbogăţit din finanţări ilegale, din contracte cu statul, care au însemnat tot atâtea fraude din bugetul de stat. Este suficient să vă uitaţi la pozele cu vilele mai marilor din politică. Şi-au plasat amantele, soţiile şi rudele apropiate in bazinul de funcţii gras plătite de stat, adica de noi, de contribuabili. Şi ce ne-au dat în schimb? Vedem spitalele din România, acum în condiţii de criză. Fără echipamente, fără materialele strict necesare, cu conducători politruci care produc dezastre, precum cel de la Suceava. Mare parte dintre politicieni s-au îmbogăţit, au vile somptuoase la vedere şi conturi grase le nevedere. Unii abia leagă două vorbe, au studii pe la privaţi şi doctorate plagiate, că nu mai ştiu nici domeniul în care le-au luat.

Sindicatele primesc de la salariaţi zeci de milioane de euro. Ca să ce? Să apere salariile membrilor de sindicat, chiar dacă domeniul lor de activitate este praf, cum vedem în educaţie.

Oameni de afaceri, milionari sau miliardari, câţi v-aţi îmbogăţit din afaceri cinstite? Acceptaţi provocarea, şi daţi o descriere exactă a modului în care v-aţi îmbogăţit. Mă tem că voi aştepta degeaba.

Cei de pe spatele cărora v-aţi îmbogăţit au acum nevoie de voi

Spitalele şi medicii. Medicii şi asistentele se îmbolnăvesc de Covid-19 pentru că nu au echipamente de protecţie. Cu excepţia lui Gigi Becali şi Ştefan Mandachi, n-am auzit de politicieni, partide, sindicate, alţi oameni de afaceri, care să fi dus, nu bani, ci echipamente, materiale, măşti, halate, de care spitalele au atâta nevoie. După ce va trece pandemia mă voi ocupa personal de un inventar al celor care au ajutat material spitalele şi medicii. Vom vedea atunci cât de rară este recunoştinţa.

Oameni bătrâni şi neajutoraţi. Sunt peste tot.  Partidele, politicienii, sindicatele, oamenii de afaceri, pot organiza echipe de ajutor, pot pune la dispoziţie linii telefonice, la care oamenii neajutoraţi să poată apela. Apoi, echipele de ajutor le pot lăsa în faţa uşii cele necesare traiului, fără să le pretindă contravaloarea bunurilor. Este aşa de greu? Sindicatele pot apela la membrii lor să facă o listă cu persoanele care au nevoie de ajutor, sunt în general cunoscute în comunităţile lor. Aş vrea ca în campaniile electorale, atunci când vor veni, politicienii şi partidele să prezinte situaţia ajutoarelor pe care le-au dat semenilor lor acum, în vremuri de restrişte. Doar atunci voi vota vreun partid dintre cele care ne cer votul.

Elevii care stau acasă, dar nu au echipamente pentru învăţământ on-line. Stimaţi şefi de sindicate din educaţie. Aţi încasat câte 20 milioane de euro, an de an, şi i-aţi cheltuit nimeni nu ştie cum. Scoateţi acum de la saltea măcar o parte din banii aceştia, şi daţi elevilor din familii sărace echipamente pentru învăţământul on-line. Şcolile vă pot ajuta cu liste care cuprind aceşti elevi. Câteva zeci de mii de astfel de echipamente ar umple puţin dintr-un gol imens.

Rugăminte către oamenii de afaceri. Lăsaţi modestia. Faceţi publice câte zeci, sute de milioane de euro i-aţi băgat în echipamente necesare spitalelor,  şi unde s-au dus. Să putem verifica. Poate apare vaccinul împotriva Covid-19. Este nevoie de sume importante pentru vaccinarea populaţiei. Aţi constituit un fond, de câteva sute de milioane de euro, pentru achiziţionarea lui?

Firmele mici şi mijlocii care şi-au oprit afacerile.  O pensiune, un mic restaurant, o cafenea, nu mai încasează mare lucru acum. Dar trebuie să plătească rate la bănci şi impozite la stat. Ce fac marii bancheri, care s-au îmbogăţit din dobânzile şi comisioanele încasate de la milioane de utilizatori de carduri şi servicii bancare? Vă gândiţi să-i ajutaţi şi pe ei?

Concluzie

Toţi cei enumeraţi, partide, politicieni, sindicate, oameni de afaceri, n-ar fi fost nimic fără munca a milioane de cetăţeni, pe care i-au şi furat de i-au rupt. Iar în viitor nu vor fi nimic, fără aceleaşi milioane de consumatori, de oameni care plătesc serviciile oferite sau muncesc pe salarii mici,  comparativ cu cele  din alte ţări. Ajutaţi românii să treacă acest hop, dacă vreţi să vă îmbogăţiţi în continuare pe spinarea lor!


 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite