Apel către parlamentarii PSD şi Pro România: nu vă bateţi joc de ţara noastră. Şi a voastră. Veţi plăti cu vârf şi îndesat!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anunţul dlui Adrian Ţuţuianu, care ne spune  că Pro România nu va participa la votul de investire a guvernului Orban, mi-a arătat faţă hâdă a parlamentarului român. Îşi bate joc de România, nu-l interesează riscurile la care ne expune dacă rămânem în continuare fără guvern valid. Îşi văd doar interesul propriu, o alianţă de stânga cu premier Victor Ponta.

Pentru acest scop,  sunt gata să treacă România prin foc şi sabie.

Sarcinile  parlamentarilor, pentru care sunt plătiţi de cetăţenii pe care îi reprezintă

Interesul naţional are o  percepţie diferită,  de la un parlamentar la altul. Şi atunci,  dezbaţi şi votezi situaţia ţării cum te duce mintea. Dar să fii prezent la munca pentru care primeşti 4.000 de euro pe lună, nu mai este o opţiune personală. Este o obligaţie pe care trebuie să o îndeplineşti fără abateri. Că votezi într-un fel sau altul, este treaba ta. Votul nu este imperativ. Dar să chiuleşti, fără să fii penalizat în vreun fel, nu mai este de acceptat. De plătit tot vei plăti, la următoarele alegeri. Şi tu, şi partidul din care faci parte.

Situaţia ţării reclamă urgent un nou guvern

Uniunea Europeană este în impas. Din cauza României care nu este în stare să-şi nominalizeze un comisar în CE. Ce cred despre noi partenerii noştri, dacă nici să nominalizăm un comisar nu suntem în stare? Nu mai spun că premierul Dăncilă a avansat  trei propuneri,  toate respinse de şefa CE.

Nu se ştie situaţia financiară actuală a ţării. N-am uitat situaţia din 2010. Cu FMI la uşă, pe plecare, Emil Boc a fost obligat să ia măsurile drastice ştiute. Fără acestea, FMI pleca fără să semneze acordul de împrumut de 21 de miliarde de dolari, iar România intra în faliment. Vrem să repetăm istoria? Chiar aşa repede uităm? Cum se încheie bugetul de stat fără rectificare bugetară?

România nu este Belgia. Nu putem sta 18 luni fără guvern. Cinci milioane de pensionari, plus 4 milioane de  persoane din familiile de bugetari, în total 9 milioane de cetăţeni depind de pensiile sau salariile plătite de stat. Ce se întâmplă cu ele, dacă visteria statului se va dovedi a fi goală? Va fi cerut un nou împrumut la instituţiile de credit internaţionale? Doar un guvern valid poate face asta.

Guvernul Dăncilă are şapte miniştri lipsă. La Educaţie,  Interne, Mediu. Am văzut la examenul de rezidenţiat ce înseamnă absenţa semnăturii pe un Ordin de ministru. Dar dacă apar alte situaţii complicate, poate chiar dramatice? Cine gestionează aceste situaţii? Cine mobilizează forţele şi resursele statului pentru a face faţă unei ierni foarte grele, de exemplu?

Este posibilă deprecierea leului în raport cu alte valute. Preţurile, inclusiv la combustibilii necesari iarna, ar sări în aer. De plătit plătesc cetăţenii, pentru că reprezentanţii lor, parlamentarii, chiulesc de la serviciu. Plătiţi fiind de cetăţeni. Cred parlamentarii că va rămâne neplătită o astfel de situaţie?

Nu vom avea buget pe anul viitor. Statul va funcţiona pe bugetul din 2019. Care nu cuprinde majorările la pensii şi salarii acordate deja. Şi atunci, cum vor fi plătite pensiile şi salariile bugetare?

Nu-mi imaginez că Victor Ponta, Ţuţuianu şi alţi lideri din Pro România şi PSD, care anunţă că nu vin luni la validarea noului guvern,  nu ştiu toate aceste lucruri. Dar nu le pasă. Aşteaptă dispariţia din peisaj a dnei Viorica Dăncilă, în cazul că nu intră în turul al doilea, pentru ca să-şi ducă la bun sfârşit planul de a instala la guvernare o coaliţie de stânga, condusă de Victor Ponta. Care sunt pierderile pentru societate, pentru cetăţeni, nu-i interesează. Parlamentarii PSD şi Pro România îşi bat joc de ţară. Se înşeală dacă îşi imaginează că nu vor plăti această batjocură!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite