Apel către parlamentarii conştienţi din PSD-ALDE: nu aruncaţi România în prăpastie!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an de guvernare PSD-ALDE, un lucru este clar. România se îndreaptă cu viteză spre prăpastie! Dovezile sunt multe, o parte le voi prezenta mai jos. Minciuna, ipocrizia, mistificarea, demagogia conduc astăzi România. Şi dorinţa lui Dragnea de a-şi subordona tot ce mişcă în ţară. Votul pentru guvernul Dăncilă ar putea fi ultimul moment în care România mai poate fi salvată.

Toată ţara funcţionează aşa cum vrea un singur om: Liviu Dragnea. Este la al treilea guvern într-un an, pentru a-şi asigura obedienţa premierului şi a miniştrilor. Dragnea are un singur ţel: să scape de condamnările care se apropie cu paşi repezi. Îi jucaţi cu toţii în strună?

Parlamentarii care vor să oprească acest parcurs sinucigaş au o armă importantă acum. Să nu voteze guvernul Dăncilă. Fie prin absenţă de  la vot, fie direct, cu coloană vertebrală. Cu conştiinţa că ei şi familiile lor vor trai în lumea creionată azi de Dragnea, cu măsurile luate de cel mai incompetent guvern pe care l-a avut România vreodată. De altfel, nici nu riscă mare lucru. Vor rămâne parlamentari până la sfârşitul actualului mandat, independenţi, dacă vor aşa.

Eşecul guvernării

  • Salariile nete cresc cu 4% pe o inflaţie de 3,5%. Pensiile n-au fost indexate la 1 ianuarie cu rata inflaţiei. Aceasta-i bunăstarea promisă.
  • La ministerul Finanţelor am asistat la un lung şir de erori (orori chiar), doar pentru că Dragnea şi-a pus un obedient la acest minister. Acceptarea lui Teodorovici la acest minister, în trecut un critic al lui Dragnea, ne arată cât de „groasă” este situaţia.
  • Cursul de schimb şi ROBOR-ul au luat-o razna. Deşi programul de guvernare este construit pe un curs de 4,5 lei/euro. Preţurile cresc, iar nivelul de trai scade.
  • 2400 de şcoli au încă toaleta în curte. Nu s-au găsit bani pentru ele.
  • Ne mor cetăţenii în spitale pentru că nu există vaccinuri, sânge pentru transfuzii  şi medicamente esenţiale.
  • Bucureştiul este singura capitală europeană fără centură funcţională, are în schimb sute de străzi în mocirlă. Nu s-au găsit bani.
  • Infrastructura ţării este la pământ, nu se fac investiţii, pentru că nu se găsesc bani pentru ele.
  • România este pe ultimul loc în Europa la educaţie, cu abandon şcolar de 20% şi rata de promovare la examenele naţionale de 50%.

Sunt multe altele de menţionat, le cunoaşteţi şi dv.

Noul guvern şi programul său de guvernare

Guvernul Dăncilă este şi penal şi incompetent. Premierul Viorica Dăncilă nu are nicio calitate care s-o recomande pentru acest post. Doar obedienţă faţă de Dragnea, o contrarecomandare.  În 9 ani de stat la Bruxelles n-a fost în stare să înveţe limba engleză. Şi va învăţa să conducă o ţară! Cine poate crede aşa ceva!

Guvernul are 6 miniştri cu grave probleme penale, unul dintre ei, Rovana Plumb, la fonduri europene. Este cel mai sigur mod de a nu mai primi fonduri europene.

Tudorel Toader este un impostor, pentru că fiul său a fost angajat la Universitatea la care este Rector, contrar legii, şi pentru că a condus lucrarea de doctorat a lui Codruţ Olaru, sef-adjunct la CSM, plagiată 100%. 

La ministerul Educaţiei am progresat. Ministrul Valentin Popa, rector la Universitatea din Suceava, nu este penal, deocamdată. Este analfabet. Circulă pe internet un filmuleţ viral în care Rectorul face greşeli de gramatică elementare, de gimnaziu. Vă imaginaţi ce va fi la un discurs sau interviu al dlui Rector Popa? Un hohot de râs se va prăbuşi peste ţară! Am trecut de la „genunche” la „pamblică”. Cultură de tip PSD.

Viitorul guvern reprezintă cea  mai sigură „reţetă” pentru ca România să fie ţinută pe tuşă, să nu fie băgată în seamă şi marginalizată în UE. Să-şi piardă dreptul la vot, banii europeni, şi să fie „executată” cu art. 7 din Tratatul de Aderare.

Iar programul de guvernare reprezintă cea mai clară dovadă de ipocrizie şi minciună. Iată câteva exemple, din capitolul educaţie.

  • Promovarea profesioniştilor în managementul educaţional. Dar toţi şefii din educaţie au fost şi sunt numiţi  de partid, dintre habarniştii lipitori de afişe.
  • Fundamentarea planurilor de şcolarizare şi a finanţării pe domenii de studiu, în funcţie de nevoile pieţei muncii. Doar în program, pentru ca în realitate planurile cadru pentru gimnaziu sunt o catastrofă, au fost criticate de către toţi specialiştii independenţi.
  • Revalorizarea învăţământului profesional şi tehnic prin flexibilizarea sistemului –mai multe opţiuni de formare profesională pentru elevi, diferite tipuri de certificări care să asigure acces pe piaţa muncii. Nu s-a făcut un pas înainte în acest domeniu.
  • Modernizarea infrastructurii şcolare. Din programul de construcţii de grădiniţe şi şcoli s-a ales praful.

 

În concluzie

  Continuarea guvernării de către Dragnea reprezintă un risc major pentru România. Soluţia imediată este trântirea în parlament a guvernului Dăncilă, după care Dragnea va pleca de la conducerea PSD. Oricum are împotrivă un număr important de filiale PSD. Soluţia este în mâna parlamentarilor conştienţi din PSD-ALDE, care înţeleg că actualul parcurs al României duce în prăpastie.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite