Antoneta Ioniţă (PNL): Guvernul oferă doi lei pe zi pentru hrana unui elev, dar taie un miliard de lei de la Ministerul Educaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Antoneta IOniţă, deputat PNL: FOTO Eduard Enea
Antoneta IOniţă, deputat PNL: FOTO Eduard Enea

Deputatul PNL, Antoneta Ioniţă, critică Guvenrul pentru modul cum a realizat rectificarea bugetară pentru Educaţie, în condiţiile în care a fost un tăiat un miliard de lei de la acest minister.

„Recenta rectificare bugetară arată dimensiunea modului arbitrar în care PSD şi ALDE înţeleg să ia decizii defavorabile pentru români. Victimă, şi de această dată, este Ministerul Educaţiei, acolo unde rectificarea înseamnă o diminuare cu un miliard de lei a bugetului. Viorica Dăncilă a înţeles să taie bugetul Educaţiei în loc să se gândească cum să foloseasă aceşti bani pentru alte cheltuieli ale ministerului. De exemplu, ar fi putut să suplimenteze programele pentru hrana elevilor din învăţământul primar şi gimnazial. România, ţară a Uniunii Europene, oferă elevilor români prin programul “Cornul şi Laptele” şi programul „Fructe şi Legume în şcoli” doar 2 lei/zi pentru un elev. Este o sumă demnă de ţările aflate în disoluţie“, susţine deputatul PNL Antoneta Ioniţă. 

Reprezentanta PNL atrage atenţia că România a diminuat fondurile pentru educaţie. „Deşi România se află pe ultimele locuri în Uniunea Europeană la capitolul finanţare,  procentul în PIB al Educaţiei a scăzut de la 3,02% la 2,9%, iar bugetul cercetării a scăzut la 0,15% de la 0,18%. Cele două domenii au pierdut, în total, 1,4 miliarde de lei! PSD, putem observa, guvernează cinic. PSD continuă să spere că o şcoală aflată în derivă înseamnă oameni mai puţin siguri pe ei, dependenţi de stat şi de ajutoare, uşor de manipulat şi de păcălit cu tot felul de promisiuni găunoase. Guvernările PSD şi-au demonstrat dispreţul pe care acest partid l-a avut şi îl are faţă de şcoală, faţă de elevi şi de familiile lor, faţă de cadrele didactice şi, mai ales, faţă de cum va arăta România peste 15 sau 20 de ani“, a completat Ioniţă.

Deputatul PNL atrage atenţia asupra „cifrelor mincinoase“ din rectificarea bugetară şi a faptului că are loc oprirea investiţiilor publice. „În realitate, şi aşa cum ne-a obişnuit, PSD clamează o rectificare bugetară pozitivă, dar specialiştii vorbesc despre cifre mincinoase şi o realitate catastrofală. Stoparea investiţiilor publice îşi arată efectele asupra economiei reale şi, implicit, asupra veniturilor bugetare, astfel că guvernul taie de unde apucă şi de unde speră că vor avea de înfruntat mai puţine revolte. Cu astfel de guvernare iresponsabilă şi ineficientă, rămânem la coada Europei civilizate la sănătate, la educaţie şi vom continua să asistăm neputincioşi la exodul tinerilor şi la scufundarea României“, a conchis Ioniţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite